RETRO RÁDIÓ

Indul a lomtalanítás a II. kerületben! Erre figyelj, ha kiraknád a nagydarabos lomokat





A Metropol összeszedte a nap történéseit, többek között, hogy milyen idő várható az őszi nap-éj egyenlőség napján, illetve hogy melyik üzemanyagtípus ára változik drasztikusan.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.22.
II. kerület ez lesz ma

Mától többet lesz sötét, mint világos

A mai naptól a meteorológiai mellett a csillagászati ősz is kezdetét veszi, és fél évig az állandó éjszaka veszi át az uralmat a nappal fölött az Északi-sarkon. Ezeken a napokon a Nap sugarai egyre laposabb szöget zárnak be a földtengellyel. A jelenséget az északi féltekén őszi, míg a délin tavaszi nap-éj egyenlőségnek nevezik.

Hideg lesz és többfelé eleredhet az eső

Ma reggel sok helyen megnövekszik a felhőzet, és először csak északon, északkeleten, míg napközben már többfelé is eleredhet az eső. Délutánra valamelyest javul az idő. Előbukkan a nap, és csapadékra is egyre kevesebb helyen kell számítani. Az északias szél helyenként megélénkül. Hajnalban 8 és 11, délután 12 és 18 fok közötti értékeket mérhetünk.

Számos mítosz fűződik ehhez a naphoz

Régen ezen az éjszakán ünnepelték a természetet, a Földanyát, hálát adva a bőséges termésért. Közben pedig lelkileg is felkészültek a hideg napokra, a sötétségre, a télre. A régi kínaiak és kelták azonban nem várták meg a napfordulót, már augusztus elején megünnepelték az ősz első napját.

Indul a lomtalanítás a II. kerületben

Mától szeptember 29-ig tart a lomtalanítási akció a II. kerületben. Az elszállítanivalókat, amelyek között nem lehet kommunális szemét, este 6 óra után lehet kitenni úgy, hogy a lomok ne akadályozzák az autós- és gyalogosforgalmat – kéri az FKF.

Utolérte egymást a benzin és a gázolaj ára

A gázolajat használó autósoknak érdemes lehet várniuk egy árcsökkentésre. Ugyanis a benzin ára két forinttal csökken, a gázolajé viszont 7 forinttal nő. Így a benzinért és a gázolajért is egyaránt 457-457 forintot kell majd fizetni.

Megújult jegyekkel utazhatunk szeptember közepétől

Új külsőt kapnak a BKK jegyei és bérletei. A hőpapír több olyan elemet is tartalmaz majd, amellyel biztonságosabb lesz a használata, amivel a visszaéléseket csökkentené a BKK. Az átállás folyamatos lesz és várhatóan néhány hónapon keresztül tart majd, így egyszerre lesz forgalomban a régi és az új megjelenésű jegy, valamint bérlet.

Így néz majd ki a BKK új jegye és bérlete Fotó: BKK

 





Ezeket olvastad már?
Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás