Mutatjuk! Így változik a közlekedés a válogatott labdarúgó-mérkőzés miatt





A Metropol összeszedte a nap legfontosabb eseményeit, többek között, hogy hogyan változik a közlekedés a vb-selejtező meccs miatt és hogy mióta járhatunk ki az Erzsébet-kilátóba.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.08.
ez lesz ma

Visszatér a nyárias idő!

A reggel még párásan indul, azonban köd délelőttre már mindenhol feloszlik, és napsütéses, meleg időben lehet részünk. Esőre továbbra sem kell számítani. A délkeleti szél a Dunántúlon és a középső megyékben megélénkül, a Fertő-tó térségében meg is erősödik. Máshol mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban a hőmérséklet 3 és 14, míg napközben 24 és 28 fok között alakul. A hét hátralévő részében valósággal visszatér a nyári meleg, ugyanis 27-28 fok körüli értékeket is mutathatnak majd a hőmérők.

Újra válogatott meccs, lezárások a Puskás körül

Ma este a magyar labdarúgó-válogatott Andorrát látja vendégül a Puskás Arénában. A magyar csapat múlt csütörtökön hazai pályán kikapott Angliától, majd vasárnap idegenben Albániától is 1-0-ra, így válogatottunk jelenleg 7 ponttal a 4. helyen áll csoportjában. A mérkőzés miatt a stadion körül forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Andorrával játszik a magyar válogatott ma este 20:45 perctől (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Tilos megállni:

  • ma éjfélig a Puskás Aréna körül, a Dózsa György út mindkét oldalán a Kerepesi út és a Thököly út között, az Istvánmezei út mindkét oldalán, a Cházár András utca mindkét oldalán, a Szabó József utca mindkét oldalán, a Stefánia út mindkét oldalán, valamint a szervizúton a Hungária körút és a Thököly út között, a Dózsa György út, Kerepesi út és az Ifjúság útja kereszteződésében található parkolóban, illetve a Kerepesi út VIII. kerületi oldalán lévő szervizúton.
  • Szakaszosan lezárják:

  • ma éjfélig a Jobbágy utcát a Verseny utca és a Dózsa György út között, a Verseny utcát a Dózsa György út és a Thököly út között, valamint a Dózsa György utat, Ifjúság útját, Stefánia utat a stadion körül.
  • Tovább emelkedik az üzemanyag ára

    Mától újra emelkedik a benzin és a gázolaj ára. A 95-ös benziné 4 forinttal, a gázolajé 3 forinttal emelkedik, így a benzinért 451 forintot, a gázolajért 448 forintot kell majd fizetni literenként.

    111 éve látogathatjuk az Erzsébet-kilátót

    1910-ben ezen a napon adták át a János-hegyen található Erzsébet-kilátót, amelyet Erzsébet királynéról neveztek el, aki 1882-ben járt a hegyen. Az építési munkálatok 1908-ban kezdődtek meg Klunzinger Pál és Schulek Frigyes közös tervei alapján. A környék ezután fokozatosan fejlődött, és a legfontosabb beruházásként 1926-ban állandó díszkivilágítást kapott, amely az első ilyen célú kivilágítás volt hazánkban. 2001-2005 között a kilátót teljesen felújították.





    Ezeket olvastad már?
    Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

    Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

    Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

    Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

    "Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

    "Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

    Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

    Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás