Hatalmas dugók készülőben! Az eucharisztikus kongresszus sem javít a helyzeten





A Metropol összeszedte a nap legfontosabb történéseit, többek között, hogy milyen változásokat hoz a katolikus rendezvény, illetve hogy milyen újítás miatt érdemes letölteni a BKK Futár alkalmazást.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.01.
forgalomkorlátozás

Így változik a közlekedés az eucharisztikus kongresszus miatt

Vasárnap kezdődik az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, amelynek Budapest ad otthont. Az egyházi esemény zavartalan megrendezése érdekében a lezárások már a hét elején elkezdődtek, így hétfő óta nem lehet megközelíteni a Hősök terét.

Itt kell megállási tilalomra számítani

Nem lesz könnyű a közlekedés az autósoknak, ugyanis a belváros forgalmas helyein nem lehet majd megállni. Nem lehet majd behajtani az Andrássy útra, és annak a szervizútjaira sem. A Városligetben is megváltozik a közlekedés, tilos lesz megállni a Kodály köröndön, az Oktogonon, Bajcsy-Zsilinszky út mindkét oldalán, valamint a Széchenyi téren és a Szabadság tér környékén.

Lezárások is nehezítik az autósok életét

A megállási tilalmak mellett számos lezárással is meg kell majd küzdeniük az autósoknak. A legnagyobb változás a Hősök terén lesz, azt az autósok legközelebb szeptember 14-én érinthetik majd, de lezárásra kerül a Dózsa György úton a Podmaniczky utca és Damjanich utca közötti szakasz. Időszakos lezárásra kell még számítani a Puskás Aréna környékén, a Dohány utcai zsinagóga melletti utcában, valamint a II. János Pál pápa téren a Luther utca és a Kenyérmező utca között.

Jelentősen emelkedik a benzin ára

A mai naptól hatalmas áremelkedést tapasztalhatunk a hazai kutakon. Mától a benzin átlagára 7, a gázolajé 8 forinttal emelkedik, így a 95-ös benzin 445 forintba, a gázolaj 443 forintba kerül literenként.

Borongósan indul szeptember első napja

Felhős, szeles idővel veszi kezdetét az ősz. A napot kevésbé fogjuk látni, nem úgy az esőt, ami akárhol előfordulhat, de leginkább a keleti, északkeleti területeken. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. A hőmérséklet alacsony marad, maximum 18 fokot fog mutatni a hőmérő. A napos időre még várnunk kell, de a következő napokban már megindul a melegedés.

A HÉV-vel újra zavartalanul juthatunk el Csepelre

Befejeződött a Kvassay híd felújítása, így mától újra a teljes vonalon közlekedik a H7-es HÉV a Boráros tér és Csepel között. A hidat éves szinten több mint 86 ezer vonat használja, így annak állapota leromlott és mielőbbi felújításra szorult, amely csak a pótlóbuszos helyettesítéssel volt megoldható.

Újabb funkcióval bővült a BKK Futár applikáció (Fotó: Metropol)

Megújult a BKK Futár-alkalmazás

A népszerű budapesti telefonos applikáción mostantól a HÉV-ek pontos indulását, érkezését, és mozgását is nyomon lehet követni, így még pontosabban tervezhetjük majd meg utazásunkat. A fejlesztések nem állnak meg, ugyanis a jövőben számos újításra számíthatunk, így többek között belekerülnek majd a BKK Info aktuális hírei, valamint a bringával közlekedők is megtervezhetik majd utazásukat.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás