RETRO RÁDIÓ

Programkavalkád lesz ma Budapesten, ezekre a helyekre érdemes benézni





Itt a hétvége, a Metropol összeszedte a hétvége főbb eseményeit, programjait, amiért mindenképp érdemes kimozdulni.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.09.17.
kellemes hétvége

Ma van a nyár utolsó napja

Ha nem is hóval, faggyal, de jelentős lehűléssel érkezik meg a hidegfront, délután már csak 19–25 fok valószínű. A fokozatos lehűlés miatt jobb, ha a nyár szerelmesei igyekeznek még kihasználni a mai kora nyári meleget, hiszen nagy eséllyel idén már nem lesz forróság. A köpönyeg.hu előrejelzése szerint délutánig erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé kialakulhat majd eső, záporeső. Délutántól északnyugat felől – az erős, olykor viharos északnyugati szél hatására – csökken a felhőzet. A hétvégén a hőmérő higanyszála még felkúszhat a 25 fokig, ám lassan, de biztosan az ősz lesz az úr.

Bárki kipróbálhatja az új elektromos buszt

Teljes mértékben elektromos hajtású autóbuszt tesztel a BKK és szolgáltatója Budapesten – írta a közleményében a BKK. Az új busz tesztelését szerdán kezdte meg a vállalat, de egészen vasárnapig lehet vele találkozni a 105-ös busz vonalán, e105-ös jelzéssel.

Etele Pláza

Ma érdemes betérni Magyarország első okosplázájába, a vadonatúj Etele Plázába. Reggel 6.00-tól Sebestyén Balázsék már a helyszínen várnak mindenkit és 8.30-tól elindítják az Etele Plaza – A Nagy Kódjátszmát. A hivatalos kapunyitás délelőtt 10 órakor lesz.

Az Etele Pláza szemből MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Piknik Budapest belvárosában

A hétvége első pihenő napján egész napos piknik várja a kicsiket és nagyokat egyaránt az Olimpia parkban. A kilátogatók a Tintaló Társulat, a MárkusZínház, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, illetve az Eszter-lánc mesezenekar előadását is élvezhetik.

Szeptember 18-án lesz a Belvárosi Családi Piknik Fotó: Facebook

Belvárosi Kutyafesztivál

Másfél év kihagyás után szombaton tartják meg a Belvárosi Kutyafesztivált az Olimpia parkban. A belváros legnagyobb ingyenes kutyás rendezvényén családi programok keretében, szórakoztatóan hívják fel a figyelmet a felelős kutyatartásra és az árva állatok örökbe fogadására.

Vegán piac az Allee-nál

Szombaton és vasárnap újra nyit a Vegán Weekend Market, a Kőrösy József utcánál. A vegán étrend kedvelőit kiszolgáló piac reggel 10-től este 6 óráig várja a látogatókat.

Budapest Táncfesztivál

Szombattól október 31-éig vár mindenkit a Budapest Táncfesztivál. A hazai táncművészet egyik legrangosabb rendezvénye idén is bámulatos előadásokkal várja a balett, a modern, a kortárs és a néptánc rajongóit a Nemzeti Színházban.

Útlezárások a hétvégi Budapesten

A számos hétvégi program miatt szeptember 17. és 19. között Budapest több kerületében is számítani kell útlezárásokra, forgalomkorlátozásokra az V., VII. és a XIII. kerületekben. Bővebb információk a Police.hu oldalon olvashatók.

Az első eSzínház

A mai naptól szeptember 26-ig tart Magyarország első online színházi seregszemléje. Az eSzínház fesztiválon 25 prózai, valamint gyermek- és ifjúsági előadás látható egyebek mellett a Víg-, a Madách és a Jászai Mari Színház vagy éppen a Trafó-Kortárs Művészetek Háza előadásában. Az eseményen a nézők szavazata alapján kiosztják az eSzínház Fesztivál Közönségdíját is.

Fesztivál kis videója:





Ezeket olvastad már?
 Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás