RETRO RÁDIÓ

Családi nap, szentmise és gyertyás körmenet is várja az érdeklődőket ma Budapesten

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus legszebb eseményeire kerül ma és holnap sor, de sok más program is lesz a fővárosban. Mutatjuk a részleteket!Megosztás
Szerző: Metropol
2021.09.11. 07:00
programok

A Margitsziget ad helyszínt szombat délelőtt 10-től a lelki feltöltődést kínáló Családi napnak. A rendezvény valamennyi korosztály számára kínál programokat két színpadon is. Az érdeklődők találkozhatnak egyebek mellett Szalóki Ágival, Berecz Andrással, a Misztrál és a Kaláka együttesekkel, Mező Misivel és Csókay András idegsebésszel is. Ugyanakkor a színpad körüli több mint 70 kisebb sátorban önismereti, párkapcsolati vagy éppen környezetvédelmi témák kerülnek napirendre. A gyermekeket kézműves foglalkozásokkal, kincskereséssel, geocachinggel, falmászással és egyéb sporttevékenységekkel várják a szerzetesrendek és közösségek.

Délután 5-től este 9-ig aztán a Kossuth téré lesz a főszerep. Itt kerül sor a NEK egyik legszebb eseményére, az ünnepi szentmisére és a gyertyás körmenetre. A mise főcelebránsa Erdő Péter bíboros lesz. Az istentiszteletet követően kerül sor a záróáldásra a Hősök terén. Az eseményen a zenei szolgálatot a Váci Székesegyházi Kórusiskola Tanári Énekkara, a Váci Székesegyház Cecília Kórusa és a Honvédség Központi Fúvós Zenekara adja.

Végül este újra a margitszigeti nagyszínpadra figyelhetnek az érdeklődők. Itt az idei év legnagyobb, szimfonikusokkal kísért Caramel koncertjét élvezheti a közönség.

A kiemelt események mellett szombaton a margitszigeti műemlék Víztoronyban archív fotókiállítást láthatnak az érdeklődők a NEK programjaihoz csatlakozva. És itt rendezik meg a hagyományos Szent István Könyvhetet is. Emellett több egyházmegye, szakrális kiállító mutatja be tevékenységét, portékáit. Budapest ikonikus terén kapnak helyet a hungarikumok is. A vásári faházak mellett a téren felállított szabadtéri színpadon a vásári kiállítók bemutatóit és a kongresszus, valamint az Ars Sacra Fesztivál programjait is élvezhetik a látogatók. Ugyanakkor a Bazilika mellett a Pálos rend történetét bemutató kiállítás is megtekinthető egy rendhagyó, autóbuszban elhelyezett, többnyelvű interaktív tárlatnak köszönhetően.

Az események mindenki számára nyitottak, ingyenesek és nem regisztrációhoz kötöttek.

Ezeket olvastad már?
„Karjaimban tartottam miközben távozott” – belehalt a szülésbe a kétgyermekes édesanya

„Karjaimban tartottam miközben távozott” – belehalt a szülésbe a kétgyermekes édesanya

Így tekint Magyarország Kormánya a társadalmi vállalkozásokra - Fotók!

Így tekint Magyarország Kormánya a társadalmi vállalkozásokra - Fotók!

Különleges jelenség tűnt fel Fonyódnál, megy a találgatás, hogy mi lehet - Fotó

Különleges jelenség tűnt fel Fonyódnál, megy a találgatás, hogy mi lehet - Fotó

Meghalt, de életeket mentett a háromgyermekes anyuka

Meghalt, de életeket mentett a háromgyermekes anyuka

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás