RETRO RÁDIÓ

Ez lesz a hétvégén! Fesztiválok, libegőzés és futóverseny is színesíti a nyár utolsó hétvégéjét





A Metropol összegyűjtötte a hétvége legfontosabb eseményeit: koncertek és fesztiválhangulat városszerte, ráadásul éjszakai libegőzésre is sor kerül.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.27.
ez lesz ma

Holnap éjszaka is szabad a libegőzés

Augusztus 28-án rendezik meg a libegők éjszakáját. A szervezők nagy érdeklődésre számítanak, hiszen ez páratlan lehetőség a kivilágított Budapest megtekintésére.

A libegőt a különleges programnak köszönhetően 19 órától lehet majd igénybe venni egy erre az alkalomra szóló retúrjeggyel. Fontos hangsúlyozni, hogy az esemény 1 óráig tart, de csak fél 1-ig engednek fel új utasokat a völgyállomásnál. A jegyeket a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban is meg lehet vásárolni, 10:00–-17:00 óra között. A fennmaradó jegyeket viszont a rendezvény napján, kizárólag a helyszínen, a Zugligeti Libegőnél lehet majd megvásárolni 17.00 órától.

Az eseményt eredetileg július 17-re tervezték, de a korábbi kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Zugligeti Libegőnél azonban úgy döntöttek, hogy mindenképpen szeretnék pótolni rendezvényt, így végül holnap megrendezik.

Éjszakai libegőzés várja az érdeklődőket Fotó: MTI

Fesztivál a belvárosban: az Andrássy utat kerüljék az autósok

Nagy durranással zárja az Eötvös10 a nyarat, aminek keretein belül augusztus utolsó hétvégéjén elfoglalják a főváros legnagyobb színházai is az Andrássy utat. A TErézvárosi FESZTiválon a Kodály köröndtől egészen az Izabella utcáig sorakoznak majd a különböző szórakozási lehetőségek: koncertek, gyerekprogramok és Food track show is várja az érdeklődőket. A TE! mindezek mellett a környezettudatosságra is szeretné felhívni az emberek figyelmét, így a terézvárosi civil szervezetek is helyet kapnak a fesztiváli fergetegben.

A rendezvény plakátja Fotó: Facebook

Útlezárások és terelve közlekedő buszok

Miután a programok lefoglalják az Andrássy út egy részét, ezért lezárásokra és közlekedési változásra kell számítani. A rendezvény miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz a mai naptól hétfőig a VI. kerületben:

• ma 10-tól egészen hétfő 2 óráig tilos lesz megállni az Andrássy út mindkét oldali szervizútján, az Izabella utca és a Kodály körönd között, illetve

• lezárásra kerül az Andrássy út az Izabella utca és a Kodály körönd között.

• A 105-ös és a 178-as autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Kodály körönd M, a Bajza utca M és a Hősök tere M megállót.

• A 979-es éjszakai járat terelve közlekedik, nem érinti a Hősök tere M, a Bajza utca M és a Kodály körönd M megállót.

Útlezárások városszerte Fotó: MTVA/Bizományosi/Turbéky Eszter

Vasárnap félmaratonnal indul a nap

A 36. Wizz Air Budapest Félmaraton miatt szintén forgalmi változásokra lehet számítani a hétvégén, szombaton 8:00-tól vasárnap 21:00 óra között. A lezárásokat fokozatosan oldják majd fel a futók haladásának megfelelően, de a lezárásokról szóló részletes lista megtekinthető a forgalmivaltozasok.hu oldalon.

• Lezárásra kerül a Pázmány Péter sétány a rajt- és célhelyszín kialakítása miatt.

• Vasárnap 8 és 13:30 között elterelésekre kell számítani az Árpád Fejedelem útján, az Árpád hídon, a Margit hídon, a Bem rakparton, az Attila úton és az Alagútnál és a Lánchíd utcán és Fő utcán.

• Továbbá lezárják a Budai alsó rakpartot 6:00–14:30 között.

Vasárnap futóverseny lesz Fotó: illusztráció/Budapesti Sportiroda

Kőbányai Rendvédelmi Napok

Hétvégén rendezik meg a XIV. Kőbányai Rendvédelmi Napokat. Az eseményt az Óhegy parkban tartják, ahol folyamatos programok gondoskodnak majd a kicsik és a nagyok szórakoztatásáról. Lesz például kutyás- és lovasbemutató, közelharc-bemutató, főzőverseny, koncertek és gyerekprogramok. A belépés védettségi igazolványhoz kötött.

https://www.facebook.com/drpapsandor/photos/a.269933003031644/4757046820986884/

Figyelem! Ma és holnap még be lehet jelenteni az óraállást

Lassan vége az Elmű végelszámolásának, így már csak ma és holnap van lehetőség a tényleges mérőállásra kiállítani a végszámlákat. A mai napig ezt még az online ügyfélszolgálaton is megteheti, de holnap már csak telefonon keresztül lesz lehetősége erre.





Ezeket olvastad már?
Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

„Félelmetes, ami itt történik” - évek óta szedi áldozatait az elátkozott budapesti horrorpanel

„Félelmetes, ami itt történik” - évek óta szedi áldozatait az elátkozott budapesti horrorpanel

Frontális karambol történt Herceghalomnál, óriási dugóra kell számítani

Frontális karambol történt Herceghalomnál, óriási dugóra kell számítani

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás