Mutatjuk! Ezen a szakaszon újra közlekedhetünk a 3-as metróval





A Metropol összeszedte a nap legfontosabb történéseit, többek között, hogy kell-e magunkkal esőkabátot vinni, és hogy mikortól érdemes majd tankolni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.25.
IV. kerület fővárosi közlekedés

Továbbra is kitart a borongós idő!

A mai napon már kevésbé fogjuk látni a napot, ugyanis felhős időre számíthatunk, azonban csak néhol fordulhat elő zápor. Késő délutántól északnyugat felől jelentősen csökken a felhőzet. Gomolyfelhőkre elsősorban a Dél-Dunántúlon és a Duna–Tisza közén számíthatunk és itt gyakrabban előfordulhatnak záporok, illetve zivatarok. Elég hűvös lesz az idő, az északi-északkeleti szél gyakran megélénkül majd, nyugaton és északkeleten erős lökések kísérhetik, ezért egy pulcsit érdemes magunkkal vinni. A legmagasabb hőmérséklet napközben mindössze 23 fok lesz. A hétvégére sem tudunk jobb idővel szolgálni, péntekre és szombatra lehűl az idő, és akár 21–23 fok körüli értékeket is mérhetünk.

Érdemes rétegesen öltözködni ma MTVA/Bizományosi: Róka László

Újra hosszabb szakaszon jár a 3-as metró

Hétköznapokon az M3-as metró ismét Újpest-központ és a Lehel tér, valamint a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest állomások között közlekedik. A kék metró teljes felújítása még nem fejeződött be, ezért érdemes alternatív járatok igénybe venni, így például a Göncz Árpád városközpont és a Népliget között az 1-es villamost, valamint érdemes utazásunkat a BKK Futár alkalmazással megtervezni. Az autóval közlekedőknek augusztus 23-a és 31-e között mozgó terelésekre kell számítaniuk a Váci úton, a Róbert Károly körúton, az Üllői úton, a Kőér utcában és a Vak Bottyán utcában a pótlás utáni helyreállítási munkálatok miatt.

A Lehel tér és a Nagyvárad tér között továbbra is az M3-as pótlóbusz szállítja az utasokat Fotó: Magyar Nemzet

Forgalomkorlátozás az V. és a VI. kerületben!

Delegáció érkezése miatt változik a közlekedés Lipót- és Terézvárosban.

Tilos megállni!

  • 2021. augusztus 25-én 18 óráig az V. kerületben, a Petőfi Sándor utca 2–4. szám előtt mindkét oldalon,
  • 2021. augusztus 25-én 10 órától 15 óráig a VI. kerületben, a Munkácsy Mihály utca páros oldalán a Kmety György utca és Lendvay utca között.
  • Jelentősen csökken az üzemanyag ára!

    Érdemes a mai napon tankolni, ugyanis mától kevesebbet kell fizetnünk a benzinért és a gázolajért. A benzin ára 7, a gázolajé 5 forinttal csökken, így a 95-ös benzinért 438, a gázolajért 435 forintot kell fizetni literenként.

    A földi biológiai irtás környezetbarát, a vegyszert a szúnyoglárva tenyészőhelyén közvetlenül a rovarok élőhelyére permetezik MTI Fotó: Vajda János

    Két kerületben is gyérítik a szúnyogokat!

    A mai napon Pesterzsébeten és Soroksáron irtják a szúnyogokat. Mindkét kerületben földi úton végzik a vérszívók ellen a védekezést, és amennyiben rossz idő lenne, akkor holnap vagy pénteken végzik el a gyérítést. Mindkét kerület önkormányzata azt kéri a lakóktól, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, vagy az ott szárított ruhákat, a kezelés napján vigyék be a lakásba vagy takarják le.





    Ezeket olvastad már?
    Szentkirályi Alexandra: újabb kamu Karácsony Gergelytől, aki nem indította el a társasházak fűtéskorszerűsítését sem!

    Szentkirályi Alexandra: újabb kamu Karácsony Gergelytől, aki nem indította el a társasházak fűtéskorszerűsítését sem!

    Frontális karambol, teljes útzár és mentők a 7-es főúton

    Frontális karambol, teljes útzár és mentők a 7-es főúton

    Megvan az év leghülyébb bűnözője: nem hiszed el, mit tett ez a férfi

    Megvan az év leghülyébb bűnözője: nem hiszed el, mit tett ez a férfi

    Magányos özvegyasszony fogadja be Lászlót - cserébe ezt kéri a férfitől vidéki jótevője

    Magányos özvegyasszony fogadja be Lászlót - cserébe ezt kéri a férfitől vidéki jótevője

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás