RETRO RÁDIÓ

Hihetetlen árzuhanás, már ennyiért sörözhetsz és ehetsz augusztus 20-án!





Körülnéztünk: a színvonal magas, az árak alacsonyak lesznek. Augusztus 19-22-ig Budapest hatalmas programzuhataggal várja a látogatókat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.17.
meg kell nézni!

Külön erre a napra készített Szent István napi sör, az ország tortája és kenyere, az eddigi legnagyobb szabású tűzijáték és még rengeteg program csábítja Budapestre a magyarokat augusztus 20-án.

A tavalyi évben a koronavírus-járvány miatt elmaradt a szokásos augusztus 20-i tűzijáték és a Szentjobb körmenet. Idén azonban a szervezők kitettek magukért, és a valaha volt legnagyobb szabású ünnepségsorozattal készül Magyarország az államalapítás ünnepére: 18 helyszínen, több 100 programmal várják az érdeklődőket.

Rengeteg program lehetőség és egyedülálló esti show lesz Fotó: MTI

Szent István Napi sör 350-ért

Államalapítónk tiszteletére készült a különleges Szent István Napi sör, amely a Borsodi Világos sör csapolt változata, és a jéghideg, gyöngyöző nedűt mindössze 350 forintért vásárolhatjuk meg a rendezvény alatt. Az italkínálat sokszínűségét pedig a Hilltop borászat minőségi borai, és a Mátyás Pálinkaház kétféle zamatos nedűje fogja változatosság tenni. A hivatalos Szent István Napi Bisztrókban is kedvező árakkal várják a résztvevőket:

  • Naturaqua természetes ásványvíz, 0,5 dl: 190 Ft
  • Coca-cola Szent István Nap címkével, 0,5 dl: 290 Ft
  • Márkázott szendvics (háromféle kapható): 390 Ft
  • A rendezvénysorozat „slágere” a Szent István Napi csapolt sör lesz Fotó: MTI

    950 Ft-ért megkóstolhatod az Ország Tortáját

    A Magyar Ízek Utcájára látogatók idén is megkóstolhatják a Szent István-napi Kenyérverseny győztesét, vagyis az Ország Kenyerét, a solymári Hel Pékség Solymár gyöngye kenyerét, és az Év Innovatív Kenyerét, a tiszakécskei Fejedelmi Pékség Tisza-parti magvas kézműves kenyere lett.

    Eredeti és cukormentes változatban is megkóstolhatjuk az idei Magyarország Tortáját, amit a Habcsók Cukrászda álmodott meg pirított napraforgómag, vilmoskörte, méz és csokoládé felhasználásával. A Napraforgó fantázianevű tortát 950 forintért kóstolhatjuk meg.

    Nagy volt a verseny az Ország Kenyere címért Fotó: MTI

     

    Az Ország Tortája cím győztese, a Napraforgó Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület

    Mesehősök, hercegnőképző és repülőgép-szimulátor a Gyerekligetben

    Két napig a kicsik és a csodák birodalma lesz a Gyerekliget a Vajdahunyad várától a Kós Károly sétányig húzódó területen. Lesznek herceg- és hercegnőképző programok, fellépnek a Tűzmadarak vásári mutatványosai, a Simorág TánCirkusz, valamint az István és Gizella óriásbábok. A Tekergőtérben lesznek játék-installációk, a Pintyőke „cirkuszban” pedig Csukás István legszeretettebb mesehősei kelnek életre. Augusztus 20-án és 21-én, reggel 8 órától este 6 óráig lesz tűzszerészi, gépjármű, hadi- és fegyverzettechnikai bemutató, de izgalmas programnak ígérkezik a felvonuló harckocsik és tankok katonai parádéja is, amikkel testközelből is megismerkedhetnek kicsik és nagyok. A helyszínen lesz szabadon kipróbálható repülőgép-szimulátor is, mobil akadálypályán, és lézerlövészet.

    Ilyen játszó sátrak is várják majd a gyerekeket Fotó: Metropol

    Együtt védjük a természetet az ünnepségen!

    A szervezők idén különösen szem előtt tartják a természet védelmét. A rendezvény alatt a műanyag poharakat a fenntarthatóság jegyében szelektíven visszagyűjtik, cserébe nemzeti színű szilikon karkötőt kapnak azok, akik vigyáznak a rendezvény, és így a Föld tisztaságára.





    Ezeket olvastad már?
    Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" -  számos hiedelem kötődik április 24-hez

    Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" - számos hiedelem kötődik április 24-hez

    Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

    Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

    Gyűlöletháborút folytat a baloldal: több kerületben is módszeresen letépik a Fidesz plakátjait

    Gyűlöletháborút folytat a baloldal: több kerületben is módszeresen letépik a Fidesz plakátjait

    Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

    Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás