RETRO RÁDIÓ

Így csökkentenék 6 perccel a szentendrei HÉV menetidejét

Gyorsjáratok, P+R parkolóhelyek, megújult pályák és peronok – a kormány kiemelt fejlesztésnek nyilvánította a vonalat.Megosztás
Szerző: metropol
2021.06.10. 18:00
I. kerület II. kerület III. kerület megújul

A szentendrei HÉV vonalán modern, akadálymentesített megállók lesznek, és teljesen felújítják a vasúti infrastruktúrát – jelentette be Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára és Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója. A kormány a szentendrei HÉV fejlesztését nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak minősítette; a döntés magában foglalja a H5-ös vonal és a szentendrei HÉV-végállomás felújítását.

Békásmegyeren és a Budapesten kívüli szakaszokon több mint ezer P+R parkolóhelyet létesítenek, a szentendrei végállomásnál pedig egy 300 férőhelyeset terveznek, valamint egy 300 helyes biciklitárolót.

A cél az, hogy a Szentendre és a budapesti Batthyány tér közötti 39 perces menetidőt 6 perccel csökkentsék. Ezt nemcsak a pályafelújítással kívánják elérni, hanem olyan új gyors járatok indításával is, amelyek nem állnak meg minden állomáson. A fejlesztés része az állomások és peronok teljes körű megújítása is.

Az építési munkák 2022 második felében kezdődhetnek el, és mintegy 3 évet vesznek majd igénybe. A kivitelezés szakaszosan, a különböző munkálatok összehangolásával történik majd.

Teljesen megújul a szentendrei HÉV-végállomás is (Fotó: Facebook/Vitézy Dávid)

 

Ezeket olvastad már?
Megrázó eset: kalapáccsal verte halálra kutyáját egy férfi

Megrázó eset: kalapáccsal verte halálra kutyáját egy férfi

Egy sportpályán találtak rá a három napja eltűnt diáklány holttestére

Egy sportpályán találtak rá a három napja eltűnt diáklány holttestére

Szívszaggató: Halott csecsemőt találtak a  gyermekkórház előtt

Szívszaggató: Halott csecsemőt találtak a gyermekkórház előtt

Kutyatámadás áldozata lett egy 28 éves nő

Kutyatámadás áldozata lett egy 28 éves nő

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás