RETRO RÁDIÓ

„Megmostam a haját és felöltöztettem” – négy napot töltött halva született babájával a kórházban egy édesanya





Kicsit bizarr módon enyhíthette gyászát az édesanya, akinek halva született a kislánya. A kórház ugyanis lehetővé tette számára, hogy néhány napot a kicsivel töltsön.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.21.
sajátos segítség

Borzasztó fájdalmat kellett átélnie egy édesanyának, amit senkinek nem szabadna megtapasztalnia. Chantel MacGough négy napot tölthetett halva született lányával, amit annak köszönhetett, hogy a kórház egy speciális, hűtött ágyat biztosított a számára.

Az édesanya így számtalanszor magához ölelhette, felöltöztethette, fényképeket készíthetett róla és meséket olvasott neki. Chantel meg tudta fésülni kislánya, Amelia haját, játszott vele.

(Képünk illusztráció/Pixabay)

Ezzel könnyebben át tudta élni a gyászát, és képes volt elfogadni a tragédiát. Sőt most azért kampányol, hogy minden kórházban legyen több ilyen hűtött ágy a gyászoló családok számára. A kiságy speciális hűtőrendszere ugyanis rövid időre képes megállítani a holttestben elinduló bomlási folyamatokat.

A walesi Breconban élő Chantel először akkor gyanította, hogy valami nincs rendben, amikor 36 hetes terhes volt, és észrevette, hogy a baba mozgása megváltozott. Megvizsgáltatta magát, de az orvosok megnyugtatták, hogy a baba jól van.

„Tudtam, hogy valami nincs rendben. Néhány nappal később, amikor a nagyobbik fiamat fürdettem, hirtelen arra gondoltam, hogy nem érzem Ameliát. Felhívtam a szülésznőmet, és azt mondták, hogy jöjjek be, hogy megvizsgáljanak. Megvártam, amíg a férjem befejezi a munkát, és hajnali 2 óra körül bementünk a kórházba. Egész úton odafelé aggódtam, és tele voltam szorongással. Amikor beértünk a szülőszobába, egy segédápoló fogadott minket. Emlékszem, hogy a szoba sötét volt, és odakint dörgött. Azt gondoltam magamban: valami baj van, és sírásban törtem ki” – emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra a gyászoló háromgyerekes édesanya a The Sun oldalán.

„Az orvos felém fordult, és azt mondta: »Nagyon sajnálom, nincs szívhangja«. Mondtam neki, hogy nézze meg újra. Meg is tette, de nem találta. Sikítottam, összeomlottam, sírtam, és mondtam a férjemnek, hogy hívja fel anyukámat. Ekkor már hajnali 4 óra volt, felébresztettem őt, és azt mondtam: »Elment anya. Meghalt a kisbabám«” – tette hozzá.

Az orvosok beindították a szülést, így három nappal később Amelia Grace 3,5 kilogrammal megszületett, semmilyen életjelet nem mutatott. A boncolás később sem tudta megállapítani a halál okát.





Ezeket olvastad már?
Döbbenetes: 217 ember él egy házban ezen a bizarr településen

Döbbenetes: 217 ember él egy házban ezen a bizarr településen

Mennyire vagy művelt? 10-ből 9 ember nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Mennyire vagy művelt? 10-ből 9 ember nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Érdemes várni a tankolással: kedvező árváltozás érkezik a benzinkutakra

Érdemes várni a tankolással: kedvező árváltozás érkezik a benzinkutakra

Deutsch Tamás: Szégyelljék magukat úgy, ahogy vannak!

Deutsch Tamás: Szégyelljék magukat úgy, ahogy vannak!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás