Celldömölki busztragédia: zokogva vallott az anya, kisunokája maradt árván

A mindössze 11 éves kislány a hírekből tudta meg, hogy elvesztette szüleit. A jegyespár csupán néhány percre volt a biztonságot jelentő otthontól.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.08.
autó tragédia baleset árva kislány gyász halál busz jegyespár karambol celldömölk

Egy jegyespár veszítette életét csütörtök délután, miután az autójuk egy busszal ütközött a Vas megyei Celldömölk és Mersevát között. Gábor és Melinda után egy 11 éves kislány maradt árván.

IllusztrációZo: Shutterstock

A 29 éves fiataloknak esélyük sem volt a túlélésre, de a munkásokat szállító, oldalára borult buszban is sokan megsérültek. Közülük tíz embert könnyű, kettőt súlyos sérülésekkel vittek kórházba.

„A digitális oktatás miatt a kislányuk a celldömölki otthonukban maradt az édesanyja testvérével, amikor a szülei elindultak hozzám Nemesszalókra. Rendszeresen átjártak, de most az orvoshoz is beugrottak. Miután elbúcsúztak, a kis Kiara próbálta őket hívni, de nem vették fel neki a telefont. Aztán ahogy az interneten olvastunk egy cikket, hogy egy Audi balesetet szenvedett a közelben, a másik gyerekemmel azonnal a helyszínre siettünk” – mesélte a könnyeivel küszködve a Blikknek Gábor édesanyja, Mónika. Az asszony ekkor még remélte, hogy nem a fiáék karamboloztak.

„Amikor megláttam a kocsiját, összeomlott bennem a világ. A fiam azonnal meghalt, a menyasszonyát még megpróbálták újraéleszteni, de már rajta sem tudtak segíteni. Oda sem engedtek hozzájuk, még elbúcsúzni sem tudtam Gábortól, s még csak nem is láthattam őket” – sírta el magát Mónika. A fiatalok csupán néhány percre voltak a biztonságot jelentő otthonuktól.

A nő elmondása szerint mindeközben az unokája, a kis Kiara is elolvasta a cikkeket, így ő az internetről értesült a szülei haláláról. Mire Mónika elment érte, már mindennel pontosan tisztában volt. Azóta is sokkos állapotban van, a nagymamája vigyáz rá.

„A balesetről annyit hallottunk, hogy az egyenes szakaszon egy kamion megpróbálta kielőzni a buszt, de az utolsó pillanatban hatalmas fékezés után hirtelen visszatért a sávjába, amikor meglátta, hogy a szemből érkező fiamék már közelítenek. Gábor vélhetően megijedhetett a hirtelen feltűnő monstrumtól, és a frontális ütközés elkerülése érdekében valahogy nekicsapódhatott a busznak, ami több mint tíz méteren keresztül tolta őket maga előtt” – magyarázta a lapnak a gyászoló édesanya.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás