RETRO RÁDIÓ

Vigyázat! Így próbálják átverni a kőbányai lakosokat álcázott csalók





Egy egyszerű trükkel azonban lebuktathatóak az álrendőrök.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.03.31.
X. kerület pofátlanság

Egy kőbányai Facebook-csoportban tettek közzé egy felhívást, amelyben az állt, hogy a környékbelieket álrendőrök próbálják meg átverni. A Sibrik út környékén lévő társasházakban próbálkoznak főként a csalók. A csoport tagjait arra kérik, hogy vigyázzanak és figyeljenek oda a gyanús jelekre – írja a Ripost.

Tisztelt lakók! Az elmúlt időszakban a házban és környéken álrendőrök jártak és azt mondták, hogy a Bajcsy-Zsilinszky kórházban történt zseblopások miatt nyomoznak. Így próbálnak meg információkat megszerezni és a lakásokba bejutni, hogy esetleg értékeket ellopjanak. Amennyiben ilyen vagy ehhez hasonló furcsa történettel csengetnek be önhöz, magukat rendőrnek kiadva, udvariasan kérjék el a jelvényszámukat, amelyet a 112-es segélyhívón tudnak leellenőrizni. Amennyiben nem adnak jelvényszámot vagy adatgyűjtés címen csak keresztnevet kérnek, akkor biztosan nem rendőrökkel beszélnek! Ne engedjenek be idegeneket! – áll a figyelmeztetésben, amelyet egy kőbányai társasházban ragasztottak ki.

A valódi rendőröknek valódi jelvényszáma van (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Tehát, ha valaki a környezetében hasonló csalókkal találkozna, azonnal kérje el a „rendőrök” jelvényszámát, és hogyha az hamis, vagy éppen az eljárás folyamatát furcsának véli, akkor ne engedje be lakásába az idegeneket.

A lap információi szerint egy fiatal pár adja ki magát rendőrnek, és kérdezgetik az idős lakókat a szomszédaikról.

A Metropol megkereste a rendőrséget az üggyel kapcsolatban, akik a következő tájékoztatást adták:

Álrendőrökkel kapcs​olatos bejelentés sem 2021-ben, sem előző évben nem érkezett a X. Kerületi Rendőrkapitányságra, így ilyen eljárás eddig nem indult. A Facebook-csoportban megjelent információk alapján azért a kőbányai rendőrök hamarosan felkeresik az említett lakóházat, és adatgyűjtést végeznek a környéken.

Nem álrendőrös módszer, de hasonló: egy magát közüzemi szolgáltató munkatársának kiadó nő jutott be egy X. kerületi lakásba, és lopott el egy mobiltelefont idén március 20-án, őt el is fogták a rendőrök.

A civil ruhás rendőrt intézkedésekor fényképes szolgálati igazolványa és egyedi sorszámmal ellátott azonosító jelvénye igazolja. A rendőr az intézkedés megkezdése előtt ¬– ha az intézkedés eredményességét veszélyezteti, akkor utána – köteles nevét, azonosító számát, valamint az intézkedés tényét és célját szóban közölni, igazolványát vagy azonosító jelvényét felmutatni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy ha valakinek álrendőrökről van konkrét információja, esetleg felmerül, hogy így próbálták megkárosítani, hívja haladéktalanul a 112-es ingyenes telefonszámot!





Ezeket olvastad már?
Pocakos, tetovált csaló szedi áldozatait Gyálon és Csepelen- ez a trükkje - Fotó!

Pocakos, tetovált csaló szedi áldozatait Gyálon és Csepelen- ez a trükkje - Fotó!

Miért indul a kispesti momentumos a korábban általa korruptnak nevezett Gajdával?

Miért indul a kispesti momentumos a korábban általa korruptnak nevezett Gajdával?

Balesetveszélyes a felújított Városháza: kókler munkát végeztek Karácsony Gergelyék

Balesetveszélyes a felújított Városháza: kókler munkát végeztek Karácsony Gergelyék

Újabb részlet bizonyítja, Magyarék a Bajnai Gordon-féle datadatos körrel működnek együtt

Újabb részlet bizonyítja, Magyarék a Bajnai Gordon-féle datadatos körrel működnek együtt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás