Minden szülő rémálma: arra ébredt az apa, hogy a kisfia nem lélegzik

Hősiesen viselkedett az édesapa, amikor meglátta, hogy fia elkékülten fekszika földön.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.16.
drámai eset

A szülők legrosszabb rémálmát kellett átélnie egy kisgyermekes édesapának. Jonny Sands és kisfia együtt aludt el a boltoni westhoughtoni otthonuk nappalijában a kanapén. Apa és fia az esti moziest után hajtották álomra együtt a fejüket, miután a kisgyerek az előző napokban rosszul érezte magát.

Másnap reggel azonban Jonny arra ébredt, hogy a kisfia nem lélegzik, semmire nem reagál, és a bőre már kékes árnyalatot kezdett felvenni. Pánik helyett azonban a 38 éves férfi azonnal cselekedett, megkezdte az újraélesztését, miközben feleségének kiáltott, hogy azonnal hívjon mentőt — írja a Ripost.

Arra ébredtem, hogy Josh a földön hever, nem reagált semmire, a bőre szó szerint kék volt – emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra az édesapa.

A pupillái teljesen kitágultak, és nem lélegzett. Amikor ellenőriztem, nem volt pulzusa, ezért azonnal elkezdtem az elsősegélynyújtást. Folyamatosan az járt a fejemben, hogy ha csak tíz perccel később ébredek, akkor már nem tudok rajta segíteni – tette hozzá.

Az újraélesztés sikeres volt, de miután a kisfiú magához tért, rohamai kezdtek lenni. A szülők már nem tudtak mit tenni, de szerencsére a mentősök közben megérkeztek és átvették az életmentést. Az orvosok továbbra sem biztosak abban, hogy mi okozta Josh hirtelen megbetegedését, leginkább agyhártyagyulladásra gyanakodnak.

Azt mondták, hogy hősök vagyunk, és hogy megmentettük az életét. Én csak hálás vagyok, hogy minden úgy alakult, ahogyan. Ha őszinte akarok lenni, megdöbbentő, hogy nem estem pánikba és alkalmazni tudtam a tanultakat – árulta el az édesapa a Manchester Evening Newsnak.

Pár napig még megfigyelésre benntartották a kisfiút a kórházban, de nemrég hazatérhetett családjához. Az orvosok bizton állították, hogy ha az apa nem kezdi meg akkor az elsősegélynyújtást, gyermeke biztosan meghalt volna.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás