Ez lesz ma! Mutatjuk az ünnepi hétvége legfontosabb eseményeit





A Metropol összeszedte az ünnepi hétvége legfontosabb történéseit: mutatjuk, hogy hogyan változik a közlekedés és hogy hány éves a közkedvelt cukros ital.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.12.
ünnepi hétvége

Országszerte változik a közlekedés az ünnepekre

Számos közlekedési változás várható a hosszú hétvégén Budapesten és a nagyobb vidéki MÁV- és Volán-járatokon.

  • Budapesten szerda óta van érvényben a tavaszi szüneti menetrend, március 15-én, hétfőn ünnepi menetrend várható. Az M3-as metró menetrendje megint változik, január óta minden hétvégén Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között járnak a metrópótló buszok, a Lehel tértől már járnak a metrószerelvények.
  • Az ünnepi menetrendhez igazította a menetrendjét a Volán. A távolsági buszok ma a hét utolsó iskolai előadási és munkanapja alapján, holnap a szabadnapi menetrend szerint, vasárnap, a munkaszüneti nap alapján, március 15-én pedig, a hét első iskolai előadási és munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrend szerint közlekednek. További információ a www.volanbusz.hu weboldalon.
  • Számos karbantartási munkát végez a MÁV a hosszú hétvégén. Mától a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon Pestszentlőrinc állomáson végeznek vágányfelújítást, ezért 7028-as számú vonat Ferihegytől, a 6098-as számú vonat Kőbánya-Kispesttől módosított menetrend szerint közlekedik. Szombattól a székesfehérvári vonalon Szabadbattyán–Balatonfüred, Gárdony–Székesfehérvár és Pestszentlőrinc állomások között pályarekonstrukciót végeznek. Szintén ezen a napon Budapest–Hatvan vonalon Kőbánya felső állomáson peronépítési munkálatokat végeznek. Bővebb információ a www.mav.hu oldalon.
  • Tömegrendezvények nélkül emlékezünk a szabadságharc hőseire

    Hétfőn az egész ország az 1848–49-es szabadságharc hőseire emlékezik. A magyar történelem legmeghatározóbb eseményét idén tömegrendezvények nélkül ünnepeljük az egyre súlyosabb koronavírus-járvány miatt.

  • Az ünnepnapon a Rakpart és a Lánchíd újra a gyalogosoké lesz.
  • Március 13-a és 15-e között újra jár az alkalomhoz díszített Nosztalgia villamos, amivel a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd között lehet majd utazni.
  • A Duna Televízió március 15-én 16.30-tól tűzi műsorra A kőszívű ember fiai első és második részét.
  • Fotó: Shutterstock

    Sétaforradalom Aranyosi Péterrel és Bagi Ivánnal

    Rendhagyó történelem órát tart március 15-én Aranyosi Péter és Bagi Iván.

    Fotó: Világgazdaság/Kallus György

    A két humorista a 1848-as szabadságharc legfontosabb helyszíneire kalauzolja el a program iránt érdeklődőket a Sétaforradalomra keresztelt videóban. A két sztár célja nemcsak a szórakoztatást, hanem hogy vicces stílusban erősítsék a fiatalok nemzeti identitástudatát. Amíg Iván kérdez, addig a volt történelemtanár Aranyosi érdekességeket oszt meg a helyszíneken. A műsort hétfőn 15.00-tól tekinthetik meg az érdeklődők az Origo weboldalán.

    Budapest, 2017. július 27.
    Aranyosi Péter humorista, miután átvette a Karinthy-gyűrűt a Magyar Rádió Márványtermében 2017. július 27-én.
    MTI Fotó: Bruzák Noémi

    127 éves a Coca-Cola

    Ma ünnepli a születésnapját a világ legnépszerűbb üdítő itala, a Coca-Cola. A szénsavas italba 1894. március 12-én kortyolhattunk bele először, amit John S. Pemberton készített. Érdekesség, hogy a szirupot eredetileg fejfájás és gyomorpanaszok ellen készítették. Eredetileg az italban kóladió mellett kokain is volt, ezt azonban 1906-ban az USA-ban betiltották és a kábítószert koffeinnel helyettesítették.

    Fotó: Shutterstock

    Megint drágul az üzemanyag

    Pénteken ismét emelkednek az üzemanyagárak a hazai kutakon. A benzin és a gázolaj három-három forinttal drágul, így a benzinért 431 forintot, míg a gázolajért már 438 forintot kell fizetni literenként.





    Ezeket olvastad már?
    Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

    Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

    Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

    Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

    Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

    Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

    Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

    Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

    Top hírek

    Magyar Péter

    Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

    50 milliós BMW-k, csúcstechnika, a pesti éjszakából jól ismert alakok... Miközben egy botrányba fulladt pr-akció keretében Magyar Péter vonattal utazott Debrecenbe, csapata 50 milliós BMW X6-osokkal, Mercedes buszokkal, „szolgálati” csúcstechnikával felszerelve az autópályán ment a vasárnapi rendezvény helyszínére.





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás