RETRO RÁDIÓ

Oltást ígérve akarják kirabolni az időseket Budapesten

A védtelen idősekre utazó csalók újabban a koronavírus elleni oltásra váró időseket akarják tőrbe csalni – a Bors a helyszínen járt utána a legfrissebb aljas trükknek.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.02.26. 10:40
XIV. kerület idősek csalók oltás

A napokban számos budapesti kerületből érkezett bejelentés, miszerint a csalók a koronavírus elleni védőoltásra váró időseket környékezik meg abból a célból, hogy kirabolják őket. A Zuglói Egészségügyi Szolgálat arra figyelmezteti a nyugdíjasokat, ne dőljenek be a csalóknak.

Nyugodt környezet, nyugtalan lakók

Félelemben élnek a zuglói Csertő utca idős lakói, akiket az elmúlt időszakban valósággal sokkolt, hogy a környéken kisstílű bűnözők garázdálkodnak, akik a nyugdíjasokat próbálják elcsalni otthonukból azzal a címszóval, hogy oltásra kell menniük. Az még a jobbik eset, ha valakihez becsengetnek, hiszen az ajtóban állók a személyes kapcsolatfelvétel során hamarabb vesztik hitelüket, mintha telefonon próbálnák megnyerni maguknak az áldozatot. Ez utóbbi módszer kiszemeltjévé vált Sz. Tamás 87 éves anyósa is.

– Terézvárosig igyekeztek csábítani a csalók, ráadásul 24 óra leforgása alatt kétszer is. Másodszorra mondhatni zokon vették, hogy még el sem indult a megadott címre – mesélte a Borsnak a férfi, aki hozzátette: a megfelelő lélekjelenléttel rendelkező, veje szerint roppant karakán asszony közölte hívójával, hogy ő a körzeti orvosánál oltatja be magát, és le is tette a telefont.

Az idős hölgy a zuglói utcán mondta el a Borsnak: fél az oltással házaló csalóktól

Betörés, rablás, erőszak – mi lehet a cél?

A panelház közel kétszáz lakásának gondnoka szerint az a legvalószínűbb, hogy a csalók üres ingatlant kívánnak biztosítani maguknak az általuk kijelölt időpontban egy feltételezhető betörés céljából. De az sem kizárt, hogy a várva várt vakcina megérkezésének hírétől felbátorodva útra kelő idősekre a sötét utcán támadnak rá.

Az viszont biztos, az épület lakói nem először szembesülnek az értékeikre ácsingózó hiénákkal. Alig pár éve két férfi az egyik neves áram- és gázszolgáltató alkalmazottjának adta ki magát, hogy pénzt csaljon ki az ott élőktől. A szöveg akkor az volt, hogy a villanyszekrény 70 ezer forintra taksált biztosítékcseréjére begyűjtsék a szóban forgó összeg felét.

Mindig lesz új a nap alatt

Visszatérő esetre figyelmeztet Sz. Tamás is, aki a Bors kérdéséra válaszolva elmondta, anyósát sem először környékezték meg az efféle gazemberek. – Már sokadik alkalommal zaklatják hol hihetetlen, hol hihetőbb, de minden esetben gyanús megkeresésekkel – panaszolta a férfi.

A lap kereste a 87 éves asszonyt is, ám ő nem szeretett volna nyilatkozni, vejétől azonban megtudták, hogy a „klasszikus” trükkel is bepróbálkoztak már nála, mondván, baleset érte az unokáját, aki vészhelyzetben most az ő segítségére szorul.

Öröm az ürömben, hogy a hölgy azóta már megkapta a neki szánt védőoltást, természetesen hitelesített helyen, vagyis háziorvosánál, ahová a lánya kísérte el.


A bűnözők arra számítanak, hogy a gyanútlan nyugdíjas elmegy beadatni a vakcinát, így az üres lakást könnyebb kirabolni

 

Ezeket olvastad már?
Horror: Azért gyilkolt a krimirajongó fiatal nő, mert tudni akarta, milyen érzés

Horror: Azért gyilkolt a krimirajongó fiatal nő, mert tudni akarta, milyen érzés

Elítélték a férfit, aki ledobta kutyáját a negyedik emeletről

Elítélték a férfit, aki ledobta kutyáját a negyedik emeletről

Évekre internet nélkül maradhatunk egy kitörő napszél miatt

Évekre internet nélkül maradhatunk egy kitörő napszél miatt

"Megfogtam a kezét és tudtam, már nem él" - szerelmes öngyilkosok Erdőkertesen: itt a vallomás

"Megfogtam a kezét és tudtam, már nem él" - szerelmes öngyilkosok Erdőkertesen: itt a vallomás

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás