RETRO RÁDIÓ

Oltást ígérve akarják kirabolni az időseket Budapesten





A védtelen idősekre utazó csalók újabban a koronavírus elleni oltásra váró időseket akarják tőrbe csalni – a Bors a helyszínen járt utána a legfrissebb aljas trükknek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.26.
XIV. kerület idősek csalók oltás

A napokban számos budapesti kerületből érkezett bejelentés, miszerint a csalók a koronavírus elleni védőoltásra váró időseket környékezik meg abból a célból, hogy kirabolják őket. A Zuglói Egészségügyi Szolgálat arra figyelmezteti a nyugdíjasokat, ne dőljenek be a csalóknak.

Nyugodt környezet, nyugtalan lakók

Félelemben élnek a zuglói Csertő utca idős lakói, akiket az elmúlt időszakban valósággal sokkolt, hogy a környéken kisstílű bűnözők garázdálkodnak, akik a nyugdíjasokat próbálják elcsalni otthonukból azzal a címszóval, hogy oltásra kell menniük. Az még a jobbik eset, ha valakihez becsengetnek, hiszen az ajtóban állók a személyes kapcsolatfelvétel során hamarabb vesztik hitelüket, mintha telefonon próbálnák megnyerni maguknak az áldozatot. Ez utóbbi módszer kiszemeltjévé vált Sz. Tamás 87 éves anyósa is.

– Terézvárosig igyekeztek csábítani a csalók, ráadásul 24 óra leforgása alatt kétszer is. Másodszorra mondhatni zokon vették, hogy még el sem indult a megadott címre – mesélte a Borsnak a férfi, aki hozzátette: a megfelelő lélekjelenléttel rendelkező, veje szerint roppant karakán asszony közölte hívójával, hogy ő a körzeti orvosánál oltatja be magát, és le is tette a telefont.

Az idős hölgy a zuglói utcán mondta el a Borsnak: fél az oltással házaló csalóktól

Betörés, rablás, erőszak – mi lehet a cél?

A panelház közel kétszáz lakásának gondnoka szerint az a legvalószínűbb, hogy a csalók üres ingatlant kívánnak biztosítani maguknak az általuk kijelölt időpontban egy feltételezhető betörés céljából. De az sem kizárt, hogy a várva várt vakcina megérkezésének hírétől felbátorodva útra kelő idősekre a sötét utcán támadnak rá.

Az viszont biztos, az épület lakói nem először szembesülnek az értékeikre ácsingózó hiénákkal. Alig pár éve két férfi az egyik neves áram- és gázszolgáltató alkalmazottjának adta ki magát, hogy pénzt csaljon ki az ott élőktől. A szöveg akkor az volt, hogy a villanyszekrény 70 ezer forintra taksált biztosítékcseréjére begyűjtsék a szóban forgó összeg felét.

Mindig lesz új a nap alatt

Visszatérő esetre figyelmeztet Sz. Tamás is, aki a Bors kérdéséra válaszolva elmondta, anyósát sem először környékezték meg az efféle gazemberek. – Már sokadik alkalommal zaklatják hol hihetetlen, hol hihetőbb, de minden esetben gyanús megkeresésekkel – panaszolta a férfi.

A lap kereste a 87 éves asszonyt is, ám ő nem szeretett volna nyilatkozni, vejétől azonban megtudták, hogy a „klasszikus” trükkel is bepróbálkoztak már nála, mondván, baleset érte az unokáját, aki vészhelyzetben most az ő segítségére szorul.

Öröm az ürömben, hogy a hölgy azóta már megkapta a neki szánt védőoltást, természetesen hitelesített helyen, vagyis háziorvosánál, ahová a lánya kísérte el.


A bűnözők arra számítanak, hogy a gyanútlan nyugdíjas elmegy beadatni a vakcinát, így az üres lakást könnyebb kirabolni

 





Ezeket olvastad már?
Frontális karambol történt Herceghalomnál, óriási dugóra kell számítani

Frontális karambol történt Herceghalomnál, óriási dugóra kell számítani

Csak az igazán profik szúrják ki – meg tudod találni az elveszett iránytűt?

Csak az igazán profik szúrják ki – meg tudod találni az elveszett iránytűt?

Brutális baleset a Hegyalja úton: döbbenetes, kik ültek a felborult kocsiban

Brutális baleset a Hegyalja úton: döbbenetes, kik ültek a felborult kocsiban

Óriási a baj: az iskolából még elindult, de nem ért haza a 12 éves magyar kisfiú

Óriási a baj: az iskolából még elindult, de nem ért haza a 12 éves magyar kisfiú

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás