Figyelem! Ma kezdődik a Házasság hete





Az Európai Unióban Magyarországon növekedett a legjobban a házassági kedv.



Megosztás
Szerző: Katona Diána
Létrehozva: 2021.02.08.

A Házasság hete minden évben a Valentin-nap környékére esik, a célja, hogy egy héten keresztül felhívja az emberek figyelmét a házasság és a család fontosságára. A feltétlen szeretet, hűség és az őszinte megbocsátás értékére tanítson, illetve mutassa be, hogy az „igen” is lehetséges! Ezt a szívmelengető kezdeményezést 4 kontinensen és 21 országban ünneplik. Magyarországon 2008 óta rendezik meg, több egyház és civil szervezet összefogásával. A központi programok fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

Fotó: Viviennaomi Photography

A sztárok újra igent mondanak

Nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személy csatlakozott a kezdeményezéshez, így kifejezve elkötelezettségüket a házasság, a család ügye iránt. A hasonló összefogásokban természetesen elkerülhetetlen, hogy celebek, sztárok és ismert emberek is részt vegyenek, hiszen a példamutatás fontos lehet. Sokan nem hisznek a házasság szent kötelékében, akár rossz otthoni, akár más körülmények miatt. Ezek ellenére mindenki számára létezik egy „álom” pár, aki utat mutathat, hogyan szeressük a másikat.

Magyarországon is többeket ösztönzött, hogy kiálljanak és újra igent mondjanak a másiknak. Több magyar sztár személyes videóüzenetben mond igent a szerelemre és a házasságra. Ilyenek például a Tóth Gabi-Krausz Gábor énekes-séf házaspár, az aktívan blogoló Schäffer Erzsébet Pulitzer-díjas író, publicista, Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó és felesége, Bárdosi Ildikó, a Pindroch Csaba-Verebes Linda színész házaspár, valamint a Házasság hete idei arcai, Pálúr János orgonaművész és felesége, Kornélia, akikkel itt olvashat interjút.

Novák Katalin: a demográfiai fordulat évtizede

„Büszkén kijelenthetjük, hogy az elmúlt tíz évben az Európai Unió összes tagállama közül Magyarországon emelkedett leginkább a gyermekvállalási kedv” - mondta korábbi nyilatkozatában a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Fotó: Bach Máté/Magyar Nemzet

 





Ezeket olvastad már?
Megdöbbentő hírek érkeztek az egri vasútállomáson áramütést szenvedett fiúról - videó

Megdöbbentő hírek érkeztek az egri vasútállomáson áramütést szenvedett fiúról - videó

Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Egy monacoi bankszámlára is került a Lánchíd-pénzből?

Egy monacoi bankszámlára is került a Lánchíd-pénzből?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás