RETRO RÁDIÓ

Lelepleztünk egy kamu webáruházat, ami sorra veri át az embereket





Eljárást indított a fogyasztóvédelmi hatóság egy online webáruház ellen, miután jeleztük nekik, hogy több olvasónk is átverés áldozata lett. A legtöbben teljesen más kabátot kaptak, mint amilyet megrendeltek, reklamálni pedig egy olyan srácnál lehetett, akinek semmi köze a céghez. Zoltán és a vásárlók felháborodva nyilatkoztak a Metropolnak. 



Megosztás
Szerző: Holló Bettina
Létrehozva: 2021.01.12.
csalás

Egy elég érdekes ügybe kavarodtam bele, így az év elején - kezdte a Metropolnak a 31 éves Zoltán.

-Felhívott egy nő, aki közölte, hogy rossz kabátot küldtem neki, és szeretné kicseréltetni. Jeleztem neki, hogy szerintem ez téves lesz, még csak nem is hallottam erről a webáruházról, majd letettük. Pár órával később újabb hívás érkezett, egy másik nő telefonált tűpontosan ugyanezzel a problémával. Összesen már öt hívást kaptam, felháborítónak tartom ezt az egészet! - mondta dühösen a budapesti férfi.

Zoltánt napok óta hívogatják (Fotó: Metropol)

Lapunk felkereste a pórul járt vásárlókat is, akik hiába írtak a cégnek e-mailben és Facebookon is, sehonnan nem kaptak választ.

-A párom ajándékba rendelt nekem egy kabátot, de óriási csalódás ért, amikor kibontottam a csomagot, mert egy olyan termék volt benne, amilyet soha nem vennék fel. 14 ezer forintot fizetettünk a futárnak készpénzzel, és most fogalmunk sincs, hogyan érjük utol a céget - mesélte a 22 éves Kalmár Barbara.

Barbara ezt a kabátot rendelte meg.
De ezt kapta helyette.

Egy másik nőnél nemcsak a termék, de még a méret sem stimmelt.

-Egy szürke kabátot szerettem volna, de egy feketét kaptam, ráadásul három számmal nagyobbat. A Facebook dobta fel nekem ezt a webshopot, és rögtön rendeltem. Utólag már bánom - panaszkodott az 57 éves Éva, aki szintén közel 14 ezer forintot fizetett.

A www.eshop-gyorsan.hu/4h8o46ni weboldallal kapcsolatos problémákat jeleztük az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, akik ezt követően megtették a szükséges jogi lépéseket.

–A tárca Internet Laboratóriuma elvégezte a kereskedő próbavásárlással egybekötött ellenőrzését. Az eredmények alapján, a feltárt jogsértések miatt fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indul. A labor a próbavásárlás során azt tapasztalta, hogy a kiválasztott termék ára folyamatosan változik, míg a főlapon 7 900 forint volt, a méret megjelölése után 9 900 forintra emelkedett, és a megrendelés következő lépésével ezen felül jelent meg a szállítási költség. A visszaigazolás egy ingyenesen létrehozott e-mail címről érkezett, nem tartalmazott cégadatokat. Csak készpénzzel lehetett fizetni a futárnál, és a csomag feladójaként sem jelent meg cégnév. A megérkezett termék egyáltalán nem úgy nézett ki, mint a honlapon feltüntetett fotón, a mérete sem a kiválasztott volt - sorolták az ellenőrzés során kiderülő jogsértéseket.

Mitől megbízhatatlan a weboldal?

  • Az értékesítést végző vállalkozás adatai, elérhetőségei semmilyen formában nem szerepelnek az oldalon.
  • Az általános szerződési feltételekre és az adatkezelési tájékoztatóra mutató link csak a megrendelés utolsó lépésénél érhető el, azonban szerződési feltételek helyett csak egy üres oldal jelenik meg, az adatvédelmi tájékoztató pedig egy minta, melyben nincsenek kitöltve a vállalkozás adatai.
  • A termékek árai rendkívül alacsonyak ahhoz képest, hogy márkás árucikkekről van szó, ez így túl szép ahhoz, hogy igaz legyen.
  • Ha ezeket az intőjeleket nem vesszük észre, akkor könnyen csalás áldozataivá válhatunk. Ha ez mégis megtörténik, akkor vásárlóként a fogyasztóvédelmi hatóságként eljáró lakóhelyük szerinti kormányhivatalhoz és a megyei, fővárosi békéltető testülethez fordulhatunk, de a rendőrségen is érdemes bejelentést tenni.





    Ezeket olvastad már?
    Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

    Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

    Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

    Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

    Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

    Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

    Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

    Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás