Ez lesz ma! Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit

A Metropol összeszedte, mik a nap legfontosabb történései, mennyire lesz meleg és kikre emlékezünk ma.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.21.
ez lesz ma

Berobban a tavasz az országba, 15 fok is lehet ma!

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy lassan napjába változnak az évszakok Magyarországon. Amíg a hétvégén mínusz 20 fok volt hazánk egyes területein, addig mára szinte mindenhol kitavaszodott. Ma átlagosan mindenhol 10 fok fölött lesznek a maximumok, de több helyen akár 15 fok körül is lehet a hőmérséklet. Az elképesztő, 35 foknyi változással járó felmelegedés erős déli, délnyugati széllel érkezik a hazánkba. Holnap folytatódik a jó idő, 13-14 fokot is mérhetünk A hétvégén már kisebb csapadék is várható, szombat délutántól kezdve pedig visszatérhet a lehűlés és egyre több esőre számíthatunk országszerte.

Fotó: Metropol

Figyeljenek a frontérzékenyek!

Az időjárás változásokra érzékenyek különösen figyeljenek a következő napokban, ugyanis számos, kellemetlen tünet kísérheti a melegfrontot mint, alvászavar, fejfájás, levertség esetleges kedvtelenség vagy ingerlékenység. A hétvégén pedig megnőhet a migrén valószínűsége az esők miatt. A szívbetegek számára rendkívül megterhelő lehet a változékony időjárás, így érdemes egyeztetniük az orvosukkal, ha gyógyszeres kezelés alatt állnak.

Így élhetjük túl a hőingást!

Számos hasznos tippet olvashatunk, hogyan tegyük elviselhetőbbé a hirtelen jött frontváltozást.

  • Rendszeres természetjárás
  • Napi többszöri, rövid zuhanya
  • 2 liter folyadék naponta
  • Fontos a magnéziumpótlás
  • Kerülje a zsíros ételeket
  • Online tartják a 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

    A koronavírus járvány miatt a virtuális térbe költözött a legnépszerűbb továbbtanulási rendezvény, a 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. Az eseményen 32 hazai és 19 külföldi egyetem segíti a továbbtanulni szándékozó fiatalokat, hogy a megfelelő felsőoktatási intézményt válasszák ki maguknak. Az egyetemek mellett felnőtt- és szakképző intézményekről, nyelvtanulási és ösztöndíj programokról, valamint diákmunka lehetőségekről is tájékozódhatnak a továbbtanulók. Az expo interaktív, így a regisztrált résztvevők élőben tehetik fel kérdéseiket az intézményvezetőknek, valamint az iskolák tanárainak és diákjainak. A regisztrálni a www.online.educatioexpo.hu weboldalon lehet.

    Fotó: Shutterstock

    Változik a jegyvásárlás a Nyugati pályaudvaron

    Felújítási munkálatok miatt a mai naptól az újonnan kialakított jegypénztárakban vásárolhatnak az utasok jegyet a Nyugati pályaudvaron. Az ideiglenes konténerépületeket a 14. és a 17. vágányok felőli oldalon helyezkednek el, az Eiffel tér felől. A döntés a Márványcsarnok feletti tetőszerkezet elhúzódó felújítása miatt született, ami várhatóan december végéig tart. A 8 új pénztár mellett továbbra is igénybe lehet venni a jegyautomatákat illetve a megújult Elvira nevű weboldalt is.

    Fotó: MTI/Máthé Zoltán

    Négy éve történt a veronai busztragédia

    Napra pontosan négy éve sokkolta hazánkat az olaszországi Verona mellett történt baleset. Az évtized legsúlyosabb busztragédiájában tizenheten vesztették életüket a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói és kísérői közül, akik egy franciaországi sítáborból tartottak haza az autópályán. A baleset az éjszaka folyamán történt, amikor az autóbusz sofőrje elvesztette uralmát a busz fölött és a jármű először a szalagkorlátnak, majd az autópálya hídjának csapódott. A jármű szinte azonnal kigyulladt, így a tragédia már elkerülhetetlen volt. Hosszas huzavona után kiderült, a balesetért a békéscsabai buszsofőr a felelős, akit első fokon 12 év szabadságvesztésre ítélték. A férfi ügyvédje fellebbezett, végleges ítélet még nincs az ügyben. A Metropol információ szerint a gimnázium előtt idén nem lesz megemlékezés.

    Fotó: AFP

    Közlekedési kisokos

  • Máshonnan indulnak a Várfok utcai buszok a II. kerületben. A 16-os, a 16A, a 102-es, a 116-os, a 139-es, a 140-es és a 140A autóbusz, illetve a 916-os éjszakai járat terelve közlekedik, nem érinti a Széll Kálmán tér M megállót az építkezés miatt. A munkálatok 2021. július 15., csütörtök üzemzárásig tartanak.
  • Január 31-e üzemzárásig nem közlekedik a teljes vonalán a H7-es HÉV. Az egy hónapos lemaradásban lévő felújítás miatt a járat rövidített útvonalon, csak a Csepel-szigeten belül jár Csepel állomástól a Kvassay hídnál kialakított ideiglenes végállomásig. H7-es jelzéssel a Kvassay híd és a Boráros tér között pótlóbusszal utazhatnak.
  • Nem közlekedik a Lehel tér és a Nagyvárad tér között a hármas metró, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak 2022 év végéig. A lezárt megállóhelyeket metrópótlóbuszok igénybevételével lehet elérni. A közlekedést az 1M, 2M-es villamosok, 72M, 73M, 79M-es trolibuszok valamint az M14-es és 254M autóbusz könnyíti meg.








  • Top hírek





    Hírlevél-feliratkozás