Ez lesz ma! Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit

A Metropol összeszedte, mik a nap legfontosabb történései, mire figyeljünk ma és kiknek gyűjt Polgár Tünde.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.12.17.
ez lesz ma

Ha péntekig nem cselekszel, lemaradsz! Holnapig rendelheted meg a karácsonyi ajándékokat!

A koronavírus-járvány és a tömegek elkerülése miatt idén egyre többen online webüzletekből rendeljük meg a karácsonyi ajándékainkat. A virtuális shopingolással a futárszolgálatok munkája és kiszállítási ideje is megnőtt. A netet böngészve egyre több cég hívja fel a vásárlói figyelmét arra, hogy ma, illetve legkésőbb holnap 12.00-ig vásárolják meg a kiszemelt meglepetéseket, ugyanis utána már nem tudják garantálni, hogy az ajándékaink a karácsonyfa alá kerülhessenek. A bevásárlóközpontok természetesen nyitva tartanak az utolsó adventi hétvégén is, ám a szakértők fokozottan kérik az embereket, hogy csak a legfontosabbak miatt látogassanak el plázákba, betartva az előírt higiéniás és távolságtartási szabályokat.

Honnan, mikor, meddig?

  • Hazai online kiszállítás: Legkésőbb péntekig délig adjuk le a rendelésünket. Fontos, hogy már csak a raktáron lévő termékek jutnak el hozzánk az ünnepekig.
  • Európai országok: A legtöbb cég 30 napos kiszállítási idővel vállalja csak a rendelések, maximum a szomszédos országokból érkezhetnek meg az ajándékaink az ünnepekig.
  • Ázsia : A járvány alatt legalább egy hónapos átfutási idővel szálltnak, január előtt ne várjuk a rendeléseinket.
  • Mire figyeljünk online vásárláskor?

  • Ha tehetjük, mindig az utánfizetést válasszuk
  • Győződjünk meg, hogy biztonságos és valódi a weboldal
  • Mindig nézzük meg van-e elérhetősége, e-mail címe, telefonszáma a cégnek.
  • A rejtett költségeket, sose hagyjuk figyelmen kívül.
  • Rászorulókon segít Polgár Tünde

    Újabb híresség csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójához Polgár Tünde személyben. A Feleségek luxuskivitelben sztárja számtalan jó ügy mellett állt már ki és mindannyiunkat arra kér, segítsünk szebbé tenni a hátrányos helyzetű gyerekek karácsonyát.

    - Örömmel csatlakoztam idén is a Cipősdoboz kampányhoz, hiszen a nehéz sorsú gyermekek most is várják a karácsonyi ajándékokat. Pontosan ilyenkor kell összefognunk, hogy a rászoruló gyerekek ünnepét szebbé tudjuk tenni. Engem boldogsággal tölt el, hogy mosolyt csalhatok az arcukra, és remélem idén is minél többen csatlakoznak majd a kampányhoz, hogy együtt tudjunk segíteni” - fogalmazott Tünde.

    Az ajándékokat egyébként 150 gyűjtőponton lehet leadni december 20-ig illetve online cipősdobozt is össze lehet állítani. További részeltek a www. ciposdoboz.hu oldalon.

    Ma ünnepli születésnapját Ferenc pápa

    Ezen a napon látta meg a napvilágot 84 évvel ezelőtt Jorge Mario Bergoglio, vagyis Ferenc pápa. A katolikus egyház 266. pápája 2013 óta viseli a tisztséget, miután XVI. Benedek pápa lemondott. Az egyházi méltóság kalandos életéről és modern gondolatairól is híres, sőt saját Instagram oldala is van a közösségi médiában ahol több mint 7 és félmillióan követik.

    (fotó: Franco Origlia/Getty Images)

    Korábban lesz a karácsonyi szentmise

    A koronavírus -járványra való tekintettel 21:30 helyett 19:30-kor kezdődik a vatikáni szentesti mise december 24-én a Szent Péter-bazilikában. Ferenc pápa a 22:00-tól esedékes olaszországi kijárási tilalom miatt hozta meg a döntést. A bazilikába legfeljebb száz résztvevőt engednek be előzetes foglalással. Magyarországon a karácsonyi kijárási korlátozásokról és a szentmisék sorsáról december 21-én dönt a Kormány.

    Több lezárás várható a Belvárosban

    Forgalomkorlátozásokra kell számítani a mai napon a főváros több fontos pontján.

  • A FŐKERT faápolási munkálatai miatt a Dózsa György út illetve a Munkácsy utca páros oldalán tilos lesz megállni. Az említett útszakaszokon reggel 6 órától jelzőőrök irányítják a forgalmat.
  • Delegáció érkezése miatt ideiglenes forgalomkorlátozásra lehet számítani Budapest több kerületében. Tilos megállni 16.00-ig az V. kerület Petőfi Sándor utca 2-4 szám előtt, illetve 06.00-11.00-ig a II. kerület Ganz utca páros oldalán a Fő utca és a Bem rakpart közötti szakaszon.
  • 31 éves a Simpson család

    1989 december 17-e óta hódít az amerikai tévétörténet leghosszabb ideje futó rajzfilm sorozata, a Simpson család. A bugyuta családfő Homer és családjának kalandja nem kevés humorral tartanak görbe tükröt a világnak. A sárga figurák továbbra is példátlan népszerűségnek örvendenek, ugyanis jelenleg a 32. évadat készítik az alkotói.

    (fotó: Fox)

    Közlekedési kisokos

  • Nem közlekedik a Lehel tér és a Nagyvárad tér között a hármas metró, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak 2022 év végéig. A lezárt megállóhelyeket metrópótlóbuszok igénybevételével lehet elérni. A közlekedést az 1M, 2M-es villamosok, 72M, 73M, 79M-es trolibuszok valamint az M14-es és 254M autóbusz könnyíti meg.
  • Máshonnan indulnak a Várfok utcai buszok a II. kerületben. A 16-os, a 16A, a 102-es, a 116-os, a 139-es, a 140-es és a 140A autóbusz, illetve a 916-os éjszakai járat terelve közlekedik, nem érinti a Széll Kálmán tér M megállót az építkezés miatt. A munkálatok 2021. július 15., csütörtök üzemzárásig tartanak.
  • December 31-e üzemzárásig nem közlekedik a teljes vonalán a H7-es HÉV. Felújítás miatt a csepeli HÉV rövidített útvonalon, csak a Csepel-szigeten belül jár Csepel állomástól a Kvassay hídnál kialakított ideiglenes végállomásig. H7-es jelzéssel a Kvassay híd és a Boráros tér között pótlóbusszal utazhatnak.








  • Top hírek





    Hírlevél-feliratkozás