RETRO RÁDIÓ

Ez lesz ma! Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit





A Metropol összeszedte, mik a hétvége legfontosabb történései, hol változik a MÁV és Volán menetrend, illetve hogy juthat hozzá a nagybevásárláshoz mindössze 30 perc alatt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.11.
ez lesz ma Budapest aktuális

Vasárnap változik a MÁV és a Volán menetrend

December 13-án jelentősen átalakul a vasúti és vidéki buszközlekedés menetrendje hazánkban. A MÁV közleménye szerint az átalakításokra azért van szükség, mert a vasúttársaság pálya-és járműfejlesztésekbe kezd. A MÁV másik fontos döntése, hogy a Volánbusszal összekapcsolódva szeretné az utazást könnyebbé és utas barátabbá tenni. A változásokkal kapcsolatban további információt tudhatnak meg a www.mavcsoport.hu illetve a www.volanbusz.hu oldalakon.

Új vonatok, sűrűbb járatok

  • A Budapest-Tatabánya-Győr vonalon reggelenként új vonatok indításával bővülnek és gyorsulnak az elővárosi eljutások a főváros irányába, illetve egyes vonatok meghosszabbításával javulnak a késő esti utazási lehetőségek Budapest és Győr között.
  • Budapest és Eger között átlagosan fél óránként indulnak a buszok és az Agria InterRégió-vonatok.
  • Budapest és Borsod-Abaúj-Zemplén megye között az InterCity-hálózat fejlesztésével jelentősen javulnak a közlekedési lehetőségek.
  • Budapest és Békéscsaba között minden vonaton óránként elérhető lesz az InterCity szolgáltatás, a belföldi vonatok BékésInterCity néven fognak közlekedni.
  • Fotó: Békés Megyei Hírlap

    Komoly változások a Volán járatoknál

    1174 Budapest – Székesfehérvár – Siófok – Igal – Kaposvár

    A Budapestről 15:15-kor Kaposvárra induló járat Székesfehérvár, Zombori út és Székesfehérvár, Király sor megállóhelyeken csak a leszálló utasok részére áll meg.

    1229 Budapest – Veszprém – Pápa

    Az 5:25-kor Pápáról Budapestre közlekedő járat 5:51-kor megáll a Farkasgyepű, Nimród étterem elnevezésű megállóhelynél.

    1177 Budapest – Siófok – Marcali – Nagyatád – Barcs

    Az 5:10-kor Barcs, Vasútállomástól Budapestre közlekedő járat 5 perccel később, 5:15-kor indul.

    A 15:15-kor Budapest, Népligettől Barcsig közlekedő járat 10 perccel korábban, 15:05-kor indul.

    1212 Budapest – Veszprém – Tapolca – Keszthely – Hévíz

    1215 Budapest – Székesfehérvár – Várpalota – Veszprém – Tapolca

    1216 Budapest – Veszprém – Tapolca – Sümeg – Zalaszentgrót

    Az említett vonalakon közlekedő járatok a Hegyesdi elágazó megállóhelynél is megállnak.

    1253 Budapest – Bicske – Mór – Kisbér

    A Népligetből Mórra közlekedő járatok egy órával később, 7:35 helyett 8:35-kor indulnak.

    A munkanapokon 17:35-kor Budapest, Népligetből Kisbérre közlekedő járat megáll Mór, Autóbusz-állomás megállóhelyen, valamint új 1254-es vonalszámon közlekedik.

    Fotó: Észak-Magyarország

    Meghosszabbítja a BKK az ingyenes kerékpárszállítás időtartamát

    Három hónappal tovább vihetjük hétvégente ingyen a kerékpárjainkat a BKK több járatán. Szombaton és vasárnap a H5-ös, a H6-os, a H8-as, a H9-es HÉV-en, a 1-es, a 12-es, 14-es, 17-es, 28-as, 41-es, az 56-os, az 59-es és a 61-es villamoson valamint a 65-ös, 165-ös és a 212-es, a 77-es trolibuszon és a D14-es átkelőhajón szállíthatjuk ingyenesen biciklinket. Hétfőtől péntekig továbbra is vonaljegy, vagy az 540 forintért kapható kerékpárosbérlettel vehetik igénybe az említett járműveket.

    Fotó: BKK

    Mától fél órán belül házhoz jön a bevásárlás

    Megnyitott a NetPincér market. Az online applikáció segítségével a hét minden napján reggel 8 és este 11 óra között a készételek mellett olyan alapvető élelmiszereket vásárolhatunk meg pár kattintással, mint gyümölcs ás zöldségféléket, tejtermékeket, húskészítményeket, fagyasztott termékeket, üdítő- és alkoholos italokat, tisztítószereket, test-, haj-, és szájápolási szereket valamint vitaminokat. A program különlegessége, hogy a rendelés leadását követően akár fél órán belül, egyelőre ingyenes szállítják ki a termékeket a megadott címre a cég munkatársai. A szolgáltatás első körben tíz budapesti kerületben indult el: az I., IV., V., VI., VII., VIII., IX., XII., XIII., és a XIV-ben.

    Fotó: Shutterstock

    Ma ünnepeljük az UNICEF születését

    74 éve, 1946. december 11-én alapították az ENSZ Gyermeksegélyezési Alapját, az UNICEF-et. A szervezetet működésének célja, hogy az éhező és beteg gyerekeken segítsen világszerte. Magyarországról a 13666-os adományvonal hívásával 500 forinttal támogathatjuk az UNICEF munkáját!

    Forgalomkorlátozás a VI. kerületben

    Filmforgatás miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz Terézvárosban. 20.00 órától este 22.00 óráig lezárják az Andrássy utat a Kodály Körönd és a Dózsa György út között. A munkálatok ideje alatt a rendőrök a járműforgalmat az Andrássy út szervizútja felé terelik.

    Közlekedési kisokos

  • Nem közlekedik a Lehel tér és a Nagyvárad tér között a hármas metró, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak 2022 év végéig. A lezárt megállóhelyeket metrópótlóbuszok igénybevételével lehet elérni. A közlekedést az 1M, 2M-es villamosok, 72M, 73M, 79M-es trolibuszok valamint az M14-es és 254M autóbusz könnyíti meg.
  • December 31-e üzemzárásig nem közlekedik a teljes vonalán a H7-es HÉV. Felújítás miatt a csepeli HÉV rövidített útvonalon, csak a Csepel-szigeten belül jár Csepel állomástól a Kvassay hídnál kialakított ideiglenes végállomásig. H7-es jelzéssel a Kvassay híd és a Boráros tér között pótlóbusszal utazhatnak.
  • Máshonnan indulnak a Várfok utcai buszok a II. kerületben. A 16-os, a 16A, a 102-es, a 116-os, a 139-es, a 140-es és a 140A autóbusz, illetve a 916-os éjszakai járat terelve közlekedik, nem érinti a Széll Kálmán tér M megállót az építkezés miatt. A munkálatok 2021. július 15., csütörtök üzemzárásig tartanak.




  • Ezeket olvastad már?
    Összeveszett a barátnőjével, ennek köszönheti az életét

    Összeveszett a barátnőjével, ennek köszönheti az életét

    Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

    Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

    Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

    Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

    Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

    Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás