Ez lesz ma! Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit

A Metropol összeszedte, mik a nap legfontosabb történései, mit vegyünk meg ma feltétlen és kiket ellenőriz a NAV?.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.07.
ez lesz ma december 7 Budapest aktuális

Mától vehetjük meg a 2021-es autópálya-matricákat

Ma reggeltől megkezdték az E-matricák árusítását a 2021-es évre. Az elővárosi és országos közlekedéshez is nélkülözhetetlen autópálya-matricák 2021. január 01-től 2022 január 31-ig érvényesek. A szakértők szerint érdemes most megvásárolni havi vagy éves, megyei vagy országos autópálya matricájukat az interneten ugyanis alig pár kattintással, kényelmesen, sorban állás nélkül juthat hozzá.

Röszke – 2020.08.17.
Fizetős útszakasz. Autópálya matrica használatát jelző tábla az M5-ös felhajtója előtt.
Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)
Fotó: autopalyamatrica.hu

Jelmagyarázat:

 • D1: Személygépkocsi
 • D2: Kisbusz
 • B2: Busz
 • D1m: Motor
 • U: Utánfutó
 • 10 fokot esett a hőmérséklet mára

  A tegnapi tavaszi idő után mára visszatér a tél az országba. A vasárnapi 15 fokos csúcshőmérséklet után ma országszerte 5-7 fok között alakul a maximális hőmérséklet. Az előrejelzés szerint egész héten marad a szürke, esős idő. A frontérzékenyek és a szív-és érrendszeri betegségekkel élők különösen figyeljenek a mai napon, esetleges panaszaik esetén azonnal keressék fel telefonon a háziorvosukat.

  Fotó: Csóka Ferenc

  Online könyvbemutatót tart Orbán Balázs a Facebookon

  Formabontó módon mutatja be legújabb, A magyar stratégiai gondolkodás egyszeregye című könyvét Orbán Balázs. A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára új kötetében nem kevesebbre vállalkozik, minthogy feltárja a magyar stratégiaalkotás mögött húzódó szempontokat és elveket, s ezek segítségével felrajzolja a mindenkori magyar stratégiaalkotás sarokpontjait. Ebben Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János, a Miniszterelnöki biztos, kormánybiztos, korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter, Navracsics Tibor, kormánybiztos, korábbi közigazgatási és igazságügyi miniszter és Stumpf István, egyetemi tanár, volt alkotmánybíró, korábbi Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter. Az eseményt a Mathias Corvinus Collegium és Orbán Balázs Facebook oldalán követhetik az érdeklődök ma este 18.00-tól.

  Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

  174 testkamerával védik a mávosokat.

  66 új testkamerát telepített a MÁV-START a már meglévő 108 mellé olyan új helyszínekre, mint a Keleti pályaudvar, Komárom, Miskolc, Sátoraljaújhely, Füzesabony, Záhony, Szeged és Tapolca. A vasúttársaság közleménye szerint a berendezéseknek köszönhetően drasztikusan csökkent a munkatársaik ellen elkövetett bántalmazás.

  Fotó: MÁV

  Tovább razziázik a NAV

  Mától péntekig Dél-Budapesten az ünnepi édesség- és ajándékkereskedőket, valamint a fenyőfa árusokat ellenőrzik a Nemzet Adó- és Vámhivatal munkatársai. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép helyes használatát.

  Fotó: Metropol

  Nem mennek a Volánbuszok Szlovákiba.

  A koronavírussal kapcsolatos járványügyi helyzet miatt a szlovák hatóságok 2020. december 7-től szigorúbb beutazási korlátozásokat vezetnek be. A helyzet miatt a Esztergom-Párkány [Štúrovo] és a Komárom-Révkomárom [Komárno]autóbuszvonalak járatai további intézkedésig nem közlekednek.

  Budapest, 2014. május 6.
  Helyközi járatokon közlekedõ autóbuszok várnak indulásra Kelenföldön, az Etele téri Volán Buszpályaudvaron.
  MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
  ***************************
  Kedves Felhasználó!
  Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget.

  Közlekedési kisokos

 • Nem közlekedik a Lehel tér és a Nagyvárad tér között a hármas metró, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak 2022 év végéig. A lezárt megállóhelyeket metrópótlóbuszok igénybevételével lehet elérni. A közlekedést az 1M, 2M-es villamosok, 72M, 73M, 79M-es trolibuszok valamint az M14-es és 254M autóbusz könnyíti meg.
 • Máshonnan indulnak a Várfok utcai buszok a II. kerületben. A 16-os, a 16A, a 102-es, a 116-os, a 139-es, a 140-es és a 140A autóbusz, illetve a 916-os éjszakai járat terelve közlekedik, nem érinti a Széll Kálmán tér M megállót az építkezés miatt. A munkálatok 2021. július 15., csütörtök üzemzárásig tartanak.
 • Újabb karbantartási munkálatok miatt nem jár mától egészen szerda este üzemzárásig a Libegő. A főváros kedvenc turisztikai látványossága a teljes vonalon, a XII. kerületi Zugliget és János hegy között nem közlekedik. Idén többször állították már le a Libegőt felújítási és szerelési valamint időjárási munkálatok miatt.
 • Nem közlekedik a teljes vonalon a 4-es villamos december 7-én, hétfőn 21:33-tól üzemzárásig a Széll Kálmán tér M és Újbuda-központ M között és a 6-os villamos helyett pedig december 7-én, hétfőn 21:28-tól december 8-án, kedd 4:29-ig a Széll Kálmán tér M és a Móricz Zsigmond körtér M között. Az érintett szakaszon pótlóbuszok járnak.
 • December 31-e üzemzárásig nem közlekedik a teljes vonalán a H7-es HÉV. Felújítás miatt a csepeli HÉV rövidített útvonalon, csak a Csepel-szigeten belül jár Csepel állomástól a Kvassay hídnál kialakított ideiglenes végállomásig. H7-es jelzéssel a Kvassay híd és a Boráros tér között pótlóbusszal utazhatnak.
 • Top hírek

  Hírlevél-feliratkozás