RETRO RÁDIÓ

Ez lesz ma! Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit





A Metropol összeszedte, mik a nap legfontosabb történései, hol újítanak fel és mit csinálnak a Citadellával.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.26.
ez lesz ma november 26

Budapest öt kerületében dolgoznak a vízművesek

Utolsó szakaszához értek a Fővárosi Vízművek felújítási és karbantartási feladatai. A szakemberek a főváros öt kerületében végeznek nagyobb műveleteket, melyek kisebb lezárásokkal, terelésekkel vagy rövidebb ideig tartó vízhiánnyal járhatnak. A munkák előreláthatólag a jövő hét elejéig befejeződnek, mielőtt megérkezne a tartós lehűlés.

Fotó: Délmagyarország

Itt dolgoznak a vízművesek

Az érintett részeken kisebb fennakadások lehetnek a szolgáltatásban vagy a közlekedésben.

  • I. Batthyány tér 1 -november 30-ig
  • I. Krisztina körút 37 -ma estig
  • IX. Üllői út 113- ma estig
  • X. Gyömrői út - Kada utca -december 2-ig
  • X. Gyömrői út - Vasgyár utca- november 30-ig
  • X. Tavas utca - Harmat utca -december 3-ig
  • XX. Nagykároly utca - Szilágyság utca december 1-ig
  • XXIII. Lórév utca 1 - Haraszti út – december 1-ig
  • Fotó: Hajdú-Bihari Napló

    Határozatlan ideig tartanak a lezárások a VII. és X. kerületben.

    • Járványügyi intézkedések miatt ideiglenes forgalomkorlátozást rendeltek el a Dob utca 76 előtt. Visszavonásig tilos megállni az említett területen, aki teheti, válasszon más parkolót.

    • Szintén a koronavírus miatt határozatlan ideig nem lehet parkolni a X. kerületben az Albertirsai úton az Expo téri buszfordulóval szemközti parkoló területén.

     

    Felújítják a Citadellát

    A mai napon megkezdődött a Citadella felújításának előkészületei. A munkálatok állapotfelméréssel és régészeti feltárásokkal indulnak, ugyanis kelta és római antikvitások mellett egy csillagvizsgáló valamint egy első világháborús ágyútalp maradványait is megtalálták. A leletek vizsgálata után a Citadella belső udvarának és külső falának rekonstrukciójával kezdik a munkálatokat. A 2022-ig tartó első ütemben zajlanak majd a külső-belső felújítások, valamint egy közpark létrehozása. A második részben, 2023-ig az ágyútoronyban a magyarság küzdelmeit bemutató állandókiállítást hoznak létre Szabadság Bástyája címmel.

    Fotó: Várkapitányság.hu

    Közlekedési kisokos

  • 2021-től közlekedik újra a teljes vonalán a H7-es HÉV. Felújítás miatt a csepeli HÉV rövidített útvonalon, csak a Csepel-szigeten belül jár Csepel állomástól a Kvassay hídnál kialakított ideiglenes végállomásig. H7-es jelzéssel a Kvassay híd és a Boráros tér között pótlóbusszal utazhatnak.
  • A Lehel tér és a Nagyvárad tér között nem közlekedik a hármas metró, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak 2022 év végéig. A lezárt megállóhelyeket az M14-es pótlóbusz igénybevételével lehet elérni. A közlekedést az 1M, 2M-es villamosok, 72M, 73M, 79M-es trolibuszok és a 254M autóbusz könnyíti meg.
  • Mától egészen december hatodika üzemzárásig terelve közlekedik a 32-es busz Angyalföldön. A járat nem érinti a XIII. kerületi Béke utca megállót a következő két hétben. További változás, hogy az autóbusz Pap Károly utca megállóját áthelyezték a megszokott helyről. Az említett szakaszon autóbuszos pótlás nem várható.
  • Számos autóbusz megállót helyeztek át Budán, miután lezárták a Várfok utcát. A 16-os, a 16A, a 102-es, a 116-os, a 139-es, a 140-es és a 140A autóbusz, illetve a 916-os éjszakai járat terelve közlekedik, nem érinti a Széll Kálmán tér M megállót az építkezés miatt. A munkálatok 2021. július 15., csütörtök üzemzárásig tartanak.
  • November 30-ig megváltozott útvonalon jár a 93-as, (Kőbánya-Kispest M / Szemeretelep vasútállomás) és a 93A (Kőbánya-Kispest M / Pestszentlőrinc, Fedezék utca) autóbuszok. Építkezés miatt az Üllői út – Darányi Ignác utca útvonalon nem érintik a Kispest vasútállomást, a Bozsik Stadiont, a Kispesti temetőt és a Csapó utcai megállókat.




  • Ezeket olvastad már?
    Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

    Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

    Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

    Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

    Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

    Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

    Nagy baj van a SPAR egyik népszerű termékével: azonnali termékvisszahívást rendeltek el

    Nagy baj van a SPAR egyik népszerű termékével: azonnali termékvisszahívást rendeltek el

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás