RETRO RÁDIÓ

Így küzd a járvány terjedése ellen a Volánbusz - Fotók!





Kiemelten fontosnak tartja a Volánbusz, hogy a lehető legnagyobb biztonságban legyenek mind az utasok, mind a dolgozóik a közösségi közlekedési eszközökön és létesítményekben is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.12.
óvintézkedések

Magyarország a koronavírus-járvány második szakaszában van, ami miatt a közlekedési vállalat arra kér mindenkit, hogy tartsa be az előírásokat.

A Volánbusz több fronton küzd a járvány terjedése ellen., ezért arra kérnek mindenkit, hogy fokozottan figyeljen mindenki egymásra - írja közleményében a közlekedési vállalat.

Fontos a közegészségügyi előírások betartása

Zárt utasforgalmi területein és valamennyi járatán kötelező a száj és az orr eltakarása orvosi, textil-vagy munkavédelmi maszkkal.

Kötelező a száj és az orr eltakarása
Fotó: Volánbusz

Az autóbusz-vezetők kötelesek megtagadni a felszállást, ha az utas nem tartja be a maszkviseléssel kapcsolatos előírásokat, és e kötelezettségének egyszeri felszólításra

sem tesz eleget. Utazás közben a jegy- és bérletellenőrök figyelik a rendelet betartását, és egyszeri, eredménytelen felszólítás után, lakott területen megállva kizárják az utazásból az érintetteket.

A maszk nélkül vagy helytelenül viselt maszkkal utazók 8000 forintos pótdíjra számíthatnak. A rendelkezés betartása természetesen az autóbusz-vezetők számára is kötelező. A közlekedési társaság, valamint a jegy és bérletellenőrzést végző partnercég munkatársai naponta hajtanak végre ellenőrzéseket országszerte. Október első hetében több mint 490 járatot és 5930 utast ellenőriztek, amelynek során 297 utast és 30 autóbusz-vezetőt kellett figyelmeztetniük a szájmaszk hiánya vagy szabálytalan viselése miatt.

A Volánbusz a járvány első hulláma óta folyamatosan fertőtleníti autóbuszait, létesítményeit, és ellátja munkatársait a szükséges védő- és fertőtlenítőeszközökkel.

A Volánbusz emellett 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagolót telepített állomásaira országszerte az utasok és a dolgozók higiénés biztonsága érdekében.

Kézfertőtlenítő-adagolót telepítettek az állomásokra
Fotó: Volánbusz

A társaság továbbra is fokozottan – minden éjjel és napközben – takarítja az autóbusz-állomásokat és a buszokat, vírusölő szerrel mossa le a kapaszkodókat.

A társaság minden éjjel és napközben takarítja az autóbusz-állomásokat és a buszokat
Fotó: Volánbusz

A társaság minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a járvány terjedését lassítsa, utasai és munkavállalói egészségét megóvja. Ugyanakkor számítanak az utasok és a volánosok együttműködésére is: az előírások betartása mindenki számára kötelező, a járványt csak közös erőfeszítéssel, a szabályok szigorú betartásával lehet legyőzni.

 





Ezeket olvastad már?
Fejlemény az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásának ügyében

Fejlemény az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásának ügyében

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Brutális erővel csap le ránk a tél

Brutális erővel csap le ránk a tél

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás