Pécsi Ildikó már tíz évvel ezelőtt megvásárolta férjének és magának a dupla sírhelyet a máriabesnyői sírkertben.

December 19-én a színésznőtől a gödöllői Művészetek Házában reggel 8-tól egészen 12-ig búcsúzhatnak majd el a rajongói.

Az esemény 13 órától zártkörűvé alakul át, de élőben közvetítik majd a ravatalt, és 15 órától veszi kezdetét a temetés, ahol már csak a szűk család és a legközelebbi barátok vehetnek részttudta meg a Bors a színművésznő fogadott fiától, L. Péterfi Csabától, akit arról is megkérdeztek, hogy családtagként Pécsi Ildikó exmenye, Pártos Csilla is jelen lesz-e a temetésen? Ugyanis az évekig tartó családi viszály nemrégiben véget ért, s az a hír járta, hogy az unoka, ifjabb Szűcs Csaba mellett Csilla is rendezte a viszonyát anyósával.

A temetésre még Ildikó által átgondolt és megírt temetési meghívó ment ki. Nagyon szűk kör lesz ott, amibe természetesen Csabi, az unoka is beletartozik, de Pártos Csilla nem” – szögezte le a rendezőként tevékenykedő fogadott fiú.

A Bors azt is megtudta, hogy Pécsi Ildikó egy éve aktívan tervezi és szervezi a temetését, semmit sem bízott a véletlenre, s mindebben fogadott fia volt a legfőbb bizalmasa.

Ildikó nagyon céltudatos volt, ami a temetését illeti is. Zárt körű, katolikus, hamvasztásos temetést akart, pont ahogy imádott férjének, Lajos bácsinak volt. A sírkövet is ő tervezte, amin őt egy könyv, a focilegenda Lajos bácsit pedig zöld-fehér márvány szimbolizálja. Pontosan tudta, kit akar, hogy beszédet mondjon a búcsúztatóján: ő Papadimitriu Athina, illetve Pálos Zsuzsa. S minthogy ő Gödöllő egyik díszpolgára, természetesen a polgármester is felszólal az emlékére” – mondta L. Péterfi Csaba, aki a színésznő minden kívánságának igyekszik eleget tenni, s fiával, Csabával úgy búcsúztatják a művésznőt, ahogy azt ő még az életében elgondolta.

Nem volt könnyű hallgatni Ildikót, a szívem szakadt meg, amikor ezekről beszélt, de tisztelem az akaratát. Már nem igen tartotta őt itt semmi sem, de egyáltalán nem tartott a haláltól. Ő hitt az angyalokban, a túlvilági életben, s hogy ott újra találkozik és együtt lehet a férjével, a szüleivel, a már ott lévő szeretteivel, s egy új, boldogabb élet kezdődhet” – tette hozza L. Péterfi.