Metropol: Hogyan szerette meg a főzést, miért ezt választotta hivatásának?

Alföldy Ákos: Gyerekként nem volt rám jellemző, hogy a konyhában sürgölődjek. Az egyik nagyon jó barátom kamaszkorunkban mondta, hogy szakácsiskolába megy továbbtanulni, nekem pedig nem volt jobb ötletem, mentem vele. Elvégeztem az iskolát, de annyira nem fogott meg ez a hivatás. 2011-ben kiköltöztem Németországba, ahol beleszerettem a szakmámba. Élveztem, hogy nemcsak rántott húst, hanem különlegességeket is készíthetek. Ekkor elkezdtem tovább képezni magam, hogy minél jobb szakács váljon belőlem.

Metropol: Milyen indíttatásból jelentkezett a műsorba?

A. Á.: Amikor az időm engedte, az előző évadot követtem az interneten keresztül. Tetszettek a feladatok, a fogások, és úgy éreztem, ez az a szint, ami által sokat tanulhatok, és talán bekerülhetek a műsorba. Az a típus vagyok, aki szereti alaposan végiggondolni, megtervezni a főzését. Nos, ebben a műsorban fürgének és sokszor spontánnak kellett lenni, tehát maximálisan kiléphettem a komfortzónámból, ami úgy érzem, jót tett. Vomberg Frigyes csapatában lenni, tőle tanulni igazi megtiszteltetés volt, az pedig főleg jó érzés, hogy a mai napig tartjuk a kapcsolatot. Most Kölnben élek, de hamarosan hazalátogatok Magyarországra, és akkor vele és a csapattársaimmal is találkozom.

Fotó: TV2

Metropol: Mit érzett, amikor Ördög Nóra kimondta, hogy ön nyerte meg a műsort?

A. Á.: Hihetetlen érzés volt! Én alapvetően nem a nyereményért jelentkeztem a játékba, hanem a tapasztalatszerzésért. A döntő előtt nem sokkal gondoltam bele abba, hogy mi lenne, ha megnyerném a fődíjat. Katartikus élmény volt, pláne azért, mert nagyon feszített tempójú heteken voltunk túl, ami mentálisan és fizikálisan is sokat kivett belőlem. De minden perce megérte, főleg, mert nemcsak pénzösszeget, de különleges emberek barátságát is elnyertem a műsorban.

Metropol: Mik a tervei a nyereménnyel?

A. Á.: Tízmillió forint nagyon sok pénz, de ahhoz például kevés, hogy saját éttermet nyissak. A nyereményhez ráadásul járt egy külföldi továbbképzés is, amit nagyon várok. A pénzösszeget tanulásra fogom fordítani, külföldi országokban szeretnék minél több tapasztalatot szerezni. És persze egy vakáció is belefér, bár még nem döntöttem el, hova utazzak.

Fotó: TV2