Az Oláh család számára nagyon mozgalmasan indult a szeptember, ami nem is meglepő öt gyermekkel. Az idei tanévkezdés tehát igazán pörgős számukra, hiszen 2 gyermeküket sulira, kettőt ovira kellett amellett felkészíteniük, hogy közben kislányuk is megszületett, és még a gyerekek különóráival is kellett foglalkozniuk. Oláh Gergő szívesen mesélt a tanévkezdésről, de a kisbabájukról még nem szeretnének sokat elárulni senkinek.

Fotó: DFP

„A babáról nem igazán szoktunk beszélni, a közösségi oldalunkon amit lehet, azt leírtam” – mondta Gergő a Metropol újságírójának. Az énekes Facebook-oldalán ennyit osztott meg Hollyról – „Megszületett az 5. gyermekünk a csütörtöki napon és képzeljétek el, hogy tegnap délelőtt már haza is hoztuk őt” – beszélt róla egy live videójában. Minden más gyermekéről és a sulikezdésről azonban szívesen elárult egy-két dolgot.

Így kezdődött az évük

„Nálunk a két nagy ment idén suliba, a 11 éves Karla és a 10 éves Denisz. Egyikük az ötödik, a másikuk pedig a negyedik osztályt kezdte meg szeptember 1-jén. A 6 éves Nolen Gergő és 3 éves Anna oviba megy. Annának ez lesz az első éve az oviban, úgyhogy most már csak a pici lesz itthon” – árulta el az énekes a Metropolnak a tanév első hete után. Azt azért nem tagadta, hogy az idei kezdet egy picivel bonyolultabb volt, mint más családoknál.

„Természetesen egy kicsit azért megbonyolította a baba a sulikezdést, de ezt azért ellensúlyozta, hogy nagyon várták már a gyerekeim, hogy visszamehessenek a tanterembe. Így nem volt semmilyen nagyobb fennakadás az egésszel kapcsolatban” – mesélte Gergő. Azt is hangsúlyozta, hogy náluk minden év úgy kezdődik, hogy közösen elmennek egy beszerzőtúrára.

„Sulikezdésre mindent meg szoktunk venni. Együtt megyünk a családdal, hogy mindenki válasszon olyan dolgokat, ami neki tetszik, és így egyszerre meg tudjuk venni.”

„Könnyű volt a visszarázódás”

Az iskolakezdés sokak számára egy rettegett hét, hiszen a sok kellék beszerzése mellett a gyerekeket is vissza kell szoktatni a sulihoz. Szerencsére ez az ötgyermekes család esetében nem így történt.

„Könnyű volt a visszarázódás. Nagyon jól visszaszoktak a gyerekek. Mi 9-kor már lefektetjük őket, hogy reggel fel tudjanak kelni, és minden simán ment. A suli mellett természetesen lesz mindkettejüknek elfoglaltsága. A kisfiam fociedzésre jár, a nagyobbik lányom most kezdi el a zongoratanulást. Mindenképpen szerettük volna, ha tanul zenét, ezért korábban hegedűvel kezdett, de az nem tetszett neki, így most kipróbáljuk a zongorát. A kisfiam pedig nagyon pici kora óta dobol már, és nagyon ügyesen, ő ezt fogja majd folytatni a foci mellett.”

A nagy tesó

Nemcsak Karla és Denisz várta az új tanévet, de Nolen Gergő és Anna is nagyon izgatott volt az óvoda miatt.

„A picik is várták már az ovit, ugyanis együtt fognak járni innentől. A hatévesnek az tetszik, hogy meg tudja mutatni a kisebbnek, hogy milyen is az óvoda. A kicsi meg azért nem fél ettől az egésztől, mert ott lesz vele a bátyja” – magyarázta Oláh Gergő.