78 éves korában elhunyt Kóbor János. A megdöbbentő hírt a zenekar a Facebook-oldalán tette közzé. Az Omega frontembere november közepén került kórházba, miután rosszul lett, és a felesége, Zsóka a SOTE Pulmonológiai Klinikájára szállította. Innen aztán Városmajori Klinikára vitték át.

Állapotáról az utóbbi időben kevés információt osztottak meg a hozzátartozói, éppen az ő kérése alapján: a zenész korábban megkérte a menedzserét, hogy ha bármi történne vele, akkor a lehető legkevesebb információ szivárogjon ki róla. A kérését tiszteletben is tartották, ettől függetlenül az Omega november 20-án közös imára hívta a rajongókat, ami azt sejtette, hogy a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas legenda nincs jó állapotban.

Kóbor János hihetetlen sikereket ért el hatvanegy éves zenei pályafutása során. Bár eleinte sportoló szeretett volna lenni – szép eredményeket ért el gátfutásban –, egy sérülés miatt kénytelen volt lemondani az álmáról, majd a nagyszülei példájára építésznek tanult.

Első együttesét a gimnáziumban alapította, de az igazi siker 1964-ben jött, amikor megalapították az Omegát. Az együttes óriási rajongótáborra tett szert az utóbbi évtizedekben, akik az elmúlt hetekben egy emberként imádkoztak Kóbor gyógyulásáért.

Első feleségétől egy fia született, Dániel, aki technikusként dolgozik. 2008 júliusában másodjára nősült, a nála 23 évvel fiatalabb Deme Zsókát vette el Balatonaligán, akitől egy lánya született 2007-ben, Léna. Dániel révén pedig 2019-ben nagypapa lett.