A színésznő választása nem véletlenül esett a máriabesnyői sírkertre, ami egy domboldalon áll.

Pécsi Ildikó színészi pályáját meghatározta az a különleges hangulat, amit 1966-ban tapasztalt meg, amikor a Vígszínház társulatához szerződött. A teátrum arculatát akkoriban áthatotta az 1931-ben elhunyt legendás színész, Hegedűs Gyula szellemisége, ami magával ragadta a fiatal színésznőt. Ildikó akkor határozta el, hogy élete végéig ápolni fogja a nagy előd emlékét, és akkor kereste fel először a máriabesnyői sírkertet, ahol Hegedűs Gyula is örök nyugalomra lelt – írja a Ripost.

A színésznő attól a pillanattól kezdve rendszeresen kijárt a temetőbe és rendben tartotta a színészóriás síremlékét. Tíz éve pedig megvásárolta az idolja közelében található nyughelyet. Erről L. Péterfi Csaba, Pécsi Ildikó fogadott fia mesélt a Ripostnak.

Ildikó tíz évvel ezelőtt azért jelölte ki a máriabesnyői temetőt, mert ott nyugszik Hegedűs Gyula is. Annyira szerette a színészt, hogy a Vígszínházban töltött évek után magára vállalta emlékének és sírhelyének gondozását” – kezdte lapunknak Csaba.

Ildikó eredetileg azt szerette volna, ha közvetlenül a színész mellé temetik őt és a férjét, Lajos bácsit is, de két évvel ezelőtt megváltoztatta döntését. Akkor veszítette el a keresztanyját, akit szintén Máriabesnyőn temettek el, így végül úgy döntött, hogy az asszony mellett legyen majd a végső nyughelye” – nyilatkozta a lapnak a szombaton elhunyt színésznő fogadott fia, aki minden erejével azon van, hogy december 19-én méltóképpen búcsúztassák majd el Pécsi Ildikót.