Nagy nap lesz a holnapi Esztergályos Cecília számára. A 78 éves színésznő és férje, Fonyódi Péter ugyanis megkapják a második koronavírus elleni védőoltást is.

Jön a nyugalom

A sztár még február végén kapta meg az első adag vakcinát, ami után kissé megkönnyebbültek a párjával.

– Jó érzés volt, amikor megkaptuk az első oltást, hiszen kicsit fellélegezhettünk, tudva, hogy ha kialakul a védettség, akkor nem, vagy csak enyhe tünetekkel átvészelhetjük a vírust. Várjuk már a második adagot is, ami után még hetekig várni kell, hogy kifejtse a hatását, de tény, hogy sokkal nyugodtabb leszek utána, mint az elmúlt egy évben – mondta el a Metropolnak Esztergályos Cecília.

(Fotó: Metropol/Markovics Gábor)

Nehéz ünnepek

A házaspár az oltások ellenére még nem tölti együtt a húsvéti ünnepeket a családdal, nemcsak saját magukat, de őket is védve ezzel a fertőzéstől.

– Sosem tudnám megbocsátani magamnak, ha valaki a családban miattam, miattunk betegedne meg. Nem kockáztatunk, habár ez már a második húsvét lesz nélkülük, de ki kell bírni – vélekedett Cilike.

Kikészíti a bizonytalanság

A színművésznőnek nagyon hiányzik a színpad, ami nem meglepő, hiszen több mint hat évtizedes színészi pályafutása alatt még sosem volt távol ennyi ideig szeretett hivatásától.

Bevallom, nem könnyű, hiszen mi, művészek a közönség reakcióiból tudunk feltöltekezni. Az online streamelt előadásokat ezért sem tartom jó megoldásnak, mert nincs meg benne a színész és a néző közötti kémia. Számomra lelkileg nehéz elviselni ezt a bizonytalanságot, a jelenlegi helyzetet. Világháború, ami most zajlik!

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Kreatívan tölti a szabadidejét Cilike

– Próbálom elterelni a gondolataimat: minden nap festek és kerámiázom, most ezt hívom a munkámnak. Sokszor annyira kimerülök, hogy este fél nyolctól reggel fél nyolcig alszom. Nagyon jó érzés kifejezni a kreativitásomat, most ezzel gyógyítom a lelkemet. Azt pedig csak remélni merem, hogy mihamarabb visszatérhetek a színpadra, mert remélem, hogy még sok dolgom van – fogalmazott a Kossuth-díjas színésznő.