49 éves lett Kate Winslet: íme a legemlékezetesebb pillanatai – Galéria

Az Oscar- és többszörös BAFTA-díjas színésznő a filmipar egyik legismertebb alakja, aki tehetségével és alázatosságával kiemelkedő szerepet tölt be a szakmában. Kate Winslet bőven túlmutat a filmvásznon, társadalmi szerepvállalása példamutató a hollywoodi közegben.



Megosztás
Szerző: M. K.
Létrehozva: 2024.10.06. 08:20
Módosítva: 2024.10.06. 11:04
Kate Winslet Titanic színésznő

Kate Winslet művészi családban született 1975. október 5-én, színészet iránti szenvedélye már fiatal korában megmutatkozott. Tizenévesen brit televíziós sorozatokban kapott szerepeket, első filmes sikerét az 1994-es Mennyei teremtmények hozta meg neki. 

Kate Winslet
Kate Winslet Titanic című filmjével robbant be a köztudatba Fotó: Zumapress.com

Hajótörött világsiker

Bár a szakma már felfigyelt rá, a közönség számára a Titanic révén vált ismertté 1997-ben, ahol James Cameron rendezésében Kate a gazdag, de boldogtalan arisztokrata lányt játszotta. A film minden idők egyik legnagyobb kasszasikerévé vált és számos díjat, köztük 11 Oscart is bezsebelt. Bár Kate Winsletet is jelölték a legjobb női főszereplő kategóriájában, ezt az elismerést ekkor még nem kapta meg. 

A Titanic után Winslet szándékosan került el hasonló kasszasiker-filmeket, inkább független, komplex karakterek iránt érdeklődött. Olyan művészfilmekben játszott, mint az Iris – Egy csodálatos női elme, vagy a HolidayA felolvasó és A fertőzés. A felolvasó című filmben nyújtott játékáért végül elnyerte a várva várt Oscar-díjat. Ebben egy náci koncentrációs tábor őr szerepében mélyreható, emlékezetes alakítást nyújtott.

 

Nőként a hollywoodi trendek ellen

A színésznő elkötelezetten szólal fel társadalmi és környezetvédelmi kérdésekben is. Fontos számára a nők szerepe és megítélése a filmiparban, valamint a testkép körüli sztereotípiák lebontása. Rendszeresen és nyíltan beszél arról, hogy a színészvilágban mennyire nagy nyomás alá helyezik a nőket, hogy megfeleljenek egy irreális szépségideálnak. Ő maga is sokszor visszautasította, hogy alakját digitálisan „javítsák” a filmekben, és határozottan kiáll a természetes megjelenés mellett. Kate Winslet személyes hitelességével valódi változást szeretne hozni a világba.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás