III. Károly király komoly döntést hozott, Kamilla királyné nem lesz boldog

A király még ezt is megteszi az emberekért.



Megosztás
Szerző: L.A.
Létrehozva: 2024.10.16. 14:30
III. Károly király III. Károly Kamilla királyné

A közvélemény-kutatások szerint a monarchia támogatottsága továbbra is magas, mivel pénteken történelmi körútra indul III. Károly király. A Daily Mail beszámolójából kiderült, hogy a király levelet írt az ausztrál köztársasági kampányolóknak, amelyben hangsúlyozta, hogy mélyen szereti az országot, és hogy a jövőjéről szóló vita az ő dolguk.

Károly nem csak Nagy-Britannia élén áll Fotó: Northfoto

De mi köze Károlynak Ausztráliához? III. Károly a nemzetközösségi királyságok királyaként nem csak Nagy-Britannia, de Ausztrália királya és az ország államfője is. Egy nemrég megjelent közvélemény-kutatás szerint minden negyedik megkérdezett kedvezőbb véleménnyel van most Károly királyról, mint a koronázása előtt, és csak 5 százalék vélekedett róla rosszabbul. Háromból mindössze egy ember gondolja úgy, hogy Ausztráliának köztársasággá kellene válnia – ez jóval kevesebb, mint az 1999-es népszavazáson így szavazó 39,4 százalék.

A felmérés akkor történt, amikor kiderült, hogy az uralkodó ausztráliai útja alatt szünetelteti a rák miatti kezelését. Kamilla királyné mindvégig arra biztatta a királyt, hogy vigyázzon magára, és a kezelés fontosabb, mint bármilyen feladat, így valószínűleg ettől a döntéstől kicsit sem boldog.

A 75 éves uralkodó október 18-án kezdődő jelentős hivatalos látogatásra indul, amelynek során Sydney és Canberra lesz a fő helyszíne, majd közvetlenül utána a dél-csendes-óceáni Szamoára látogat, ahol részt vesz a Nemzetközösségi Kormányfők Találkozóján.

Őfelsége egészen a repülés napjáig folytatja a folyamatban lévő rákkezelését, de orvosai nem mondtak neki nemet arra, hogy rövid időre leállítsák azt, amíg távol van. A király folytatja a kezelési ciklusát, amint visszatér az Egyesült Királyságba.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás