Porig égett Sihell Ferryék barátjainak gazdasága – Összefogott a Dallamokon át csapat a megmentésükért

Az összefogásnál nincs másnak nagyobb ereje. Sihell Ferry és a Dallamokon át csapata most egy bajba jutott házaspáron segített, akiknek percek alatt porig égett a 13 éve építgetett gazdaságuk. Állataik nagy része elpusztult és óriási, 6-7 milliós anyagi káruk keletkezett.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2024.09.06.
Módosítva: 2024.09.06.
Sihell Ferry tragédia összefogás segítség

Sihell Ferry feleségével és egy társasággal kétnapos biciklitúrán rótta a kilométereket, amikor megszólalt Viki telefonja. Egy kedves baráti házaspár hívta őket. A kerékpározás közben veszélyes lett volna fogadni a hívást, gondolták, nem lehet annyira fontos, amint megállnak visszahívják őket. Nem telt el még egy perc sem, amikor már üzenet is érkezett tőlük, nem várt hírt olvastak: „Mindenünk leégett!

Sihell Ferry
Sihell Ferry feleségével azonnal autóba ült, hogy lelkileg is támogathassák barátaikat (Fotó: Sihell Ferry/Facebook)

Sihell Ferry feleségével sietett a bajba jutott pár segítségére

Ferryék el sem tudták képzelni, hogy mi történt, de rövid időn belül minden kiderült. A házaspár 13 éve építgeti a gazdaságukat Borsodivánkán, állatokat tartanak, például kecskéket, amiből sajtot gyártanak, ez vált egy pillanat alatt a földdel egyenlővé.

Nem sokkal később a barátunk zokogva hívott, és elmondta, húsz perc alatt mindenük odalett, mert tűz ütött ki náluk. 

A tűzoltók megállapították, hogy elektromos zárlat okozta a tragédiát. A túra után beültünk a kocsiba, és azonnal elautóztunk hozzájuk, hogy lelkileg támogassuk őket a nagy bajban” – kezdte lapunknak Ferry. „Editről tudni kell, hogy egy törékeny asszony, és ahogy meglátott minket, zokogásban tört ki. Tizenhárom év munkája égett le szinte egy pillanat alatt.”

Huszonöt-harminc kecskét, hetven nyulat, rengeteg tyúkot láttak elevenen elégni, ugyanis két percen belül csaptak fel a lángok és nem tudtak a közelükbe menni, hogy megmentsék az állatokat.

Óriási fájdalom ez nekik, érzelmileg is, mert nagy állatbarátok, arról már nem is beszélve, hogy anyagilag ez hatalmas kárt jelent számukra” – mondta a Metropolnak az énekes.

Sihell Ferry és felesége
Ferryt és Vikit épp egy biciklis túrán érte a telefonhívás, barátaiknak leégett a gazdasága (Fotó: Sihell Ferry)

Elektromos zárlat okozta a tüzet

Ferry és Viki ahol tud, mindig segít. Ebben az esetben is azonnal összedugták a fejüket, mit tehetnének azért, hogy könnyítsenek a házaspár helyzetén, hiszen az állatokon kívül a gépek, amik a munkájukhoz elengedhetetlen segítség volt, szintén tönkrementek.

Maradt valamivel több mint húsz kecskéjük, amiknek a fejésével nem lehetett leállni, ezért Ferryvel gyors segítségképpen azonnal vettünk egy fejőgépet, hogy ne legyen bajuk a maradék állatoknak. Reménytelennek tűnt az életük, ezért úgy gondoltuk, valamit ki kell találnunk, hogy megoldódjon a problémájuk” – nyilatkozta lapunk érdeklődésére az énekes felesége, Viki.

6-7 millió forintos a kár

Ekkor döntöttek úgy a házaspár beleegyezésével, hogy a közösségi oldalt felhasználva először a Dallamokon át csapatának írták meg a történteket, és minden együttérző embert arra kértek, hogy ha csak egy kávé árával is, segítsék a bajba jutott gazdálkodókat. Nem hiába, ugyanis nagy tanúbizonyságra tett szert Sihell Ferry és a Dallamokon át csapata.

Sok kicsi sokra megy, ha összefogunk, győzhetünk. 

„A Dallamokon át csapata és előadói így is tettek, ugyanis a felhívásunkra azonnal mindenki megmozdult. Az üzenetben leírtuk azt a számlaszámot is, ahol az utalásokkal tudják Editet és Ervint segíteni. El sem hisszük, hogy milyen óriási eredményt értünk el néhány óra alatt. Sok ismerősünk szintén gyakori vásárlójuk, pontosan tudták, milyen kedves, dolgos házaspárról van szó. Este hívtak sírva bennünket Editék, hogy a 6-7 millió forintos kár egyharmada kevesebb mint egy nap alatt összegyűlt” – mondta Ferry, majd ezt követően nyilvánosan is megosztották a hivatalos Facebook-oldalán, ahol a rajongókhoz fordultak kérésükkel.

Ennek eredményeképp látják az alagút végén a fényt, van remény, már nem kilátástalan a helyzetük.

„El tudják kezdni újraépíteni a gazdaságot. Vannak, akik nem pénzzel, hanem építőanyagokkal segítenek. Persze még idő, hogy minden a régi állapotába kerüljön. De hálával fogadják a további felajánlásokat mindenkitől, hogy visszakaphassák az életüket” – árulta el az énekes.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás