Most jött a hír! Újabb műtéten esett át Körtvélyessy Zsolt

Alig hogy véget ért a színművész háromhetes rehabilitációja, újabb egészségügyi problémával kellett szembenéznie. Körtvélyessy Zsoltot műteni kellett, jelenleg lábadozik.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2024.08.15.
Körtvélyessy Zsolt rehabilitáció alagút szindróma műtét

A Jászai Mari-díjas művész, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház örökös tagja tavaly nyáron megjárta a poklot. Körtvélyessy Zsolt szívműtétje után két nappal újra kórházba került. Az érdemes és kiváló színművészen egy úgynevezett ablációs beavatkozást végeztek: a combján keresztül vezettek be egy katétert a szíve felé, ezzel szüntetve meg a kialakult szűkületet. Az operáció jól sikerült, de a művész bakteriális fertőzése komoly komplikációt okozott, ezért orvosi segítséget kért.

Kortvelyesi Zsolt
Körtvélyessy Zsolt jelenleg is lábadozik (Fotó: archív)

Körtvélyessy Zsolt operációjára a rehabilitációt követően került sor

A színészt két napig a sürgősségi osztályon tartották, ezt követően került át a kardiológiára, ahol közel három hetet töltött. Antibiotikumos kezeléssel próbálták meg kiűzni a szervezetéből a baktériumot, végül a többhetes kúrának köszönhetően sikeresen felépült, és visszatérhetett dolgozni. Azonban Körtvélyessy Zsolt idei nyara sem alakult túl jól. Olyan régóta rendetlenkedett a dereka, hogy krónikus fájdalmai miatt kénytelen volt befeküdni a kiskunfélegyházi rehabilitációs kórházba, ahol nagyjából három hetet töltött. A Metropol telefonon érdeklődött a színész állapota felől, azonban újabb rossz hír érkezett...

Nem jól alakultak a dolgaim idén nyáron.”

Alig hogy kijöttem a rehabilitációmról, egy műtéten kellett átesnem.

Egy ideje nagyon zsibbadt három ujjam is a bal kezemen. Orvoshoz fordultam, majd kiderült, hogy alagútszindrómám van (az alagútszindróma olyan betegség, amely zsibbadást, érzékvesztést, fájdalmat és egyéb tüneteket okoz a kézben, a karokban vagy a lábakban. A betegséget egy ideg megnyomódása okozza valamilyen alagútban. A testben az alagút egy szűk, idegvezető csatorna, amely leggyakrabban a kézen, az alkarban és a lábakban sérül meg – a szerk.), ez okozta a folyamatos kellemetlen tüneteket. Egy héttel ezelőtt estem át az operáción, jelenleg még lábadozom” – kezdte lapunknak a színész.

Körtvélyessy Zsolt
A színművész a műtét előtt három héten át rehabilitáción volt krónikus derékfájdalmai miatt (Fotó: archív)

„Fölvágták a kezem”

Körtvélyessy Zsolt régóta tudta, hogy valami nincs rendben. Egy idő után nem lehetett tovább halogatni a műtétet annak érdekében, hogy ősszel már egészségesen tudja eljátszani azokat a szerepeket, amik a következő évadban várnak rá.

Fölvágták a kezem, pontosabban a tenyerem, és megszüntették benne azt a problémát, ami a zsibbadást okozta.

„A fájdalomtól gyakran nem tudtam aludni, de volt olyan időszak, amikor enyhültek a tünetek. Végül mindig visszajött, így elengedhetetlenné vált a beavatkozás. Azt mondják, hogy nagyon gyakori betegség, sokakat érint” – mesélte érdeklődésünkre.

Körtvélyessy Zsolt
Reméli, hogy az új évad megkezdésére már teljesen felépül (Fotó: Bús Csaba)

Pénteken kerül sor a varratszedésre

A színművész bízik benne, hogy hamarosan egészségesen térhet vissza a színházba, addig is párjával szeretnének egy kis pihenést beiktatni a nyár hátralévő időszakára.

Egyelőre még be van kötve, tele van véraláfutással a műtét miatt, majd pénteken kerül sor a varratszedésre.

Jövő hét szerdán lesz az újabb kontroll, úgyhogy addig lent is maradok Kecskeméten, augusztus 22-én ugyanis társulati ülés lesz. A próbák szeptember elején kezdődnek, ezért úgy tervezzük Marcsikámmal, ha már a nyáron kimaradtak az utazgatások, legalább bepótoljuk a közös időtöltést annyival, hogy 4-5 napra elmegyünk wellnessezni belföldön egy szép helyre. Megérdemli, nagyon ráfér a pihenés, rengeteget dolgozott, támogatott mindvégig engem. Most is kímél mindentől a kezem miatt” – árulta el Körtvélyessy Zsolt, majd hozzátette, a háromhetes rehabilitáció szerencsére sokat segített.

Örülök, hogy azon is túl vagyok, sajnos még ez a műtét közbejött. De majd csak magam mögött hagyom az elmúlt hónapokat, izgatottan várom a színházi új évadot!” – jelentette ki.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás