Gyászol Vilmos herceg, szívszorító szavakkal búcsúzott

Hatalmas veszteség ez az egész világnak.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.08.27.
Módosítva: 2024.08.27.
Sven-Göran Eriksson gyász Vilmos herceg

Vilmos herceg megható sorokkal emlékezett meg a közösségi oldalán, miután elhunyt Sven-Göran Eriksson svéd labdarúgó, edző.

Vilmos herceg
Vilmos herceg Fotó: AFP

Eriksson 76 éves korában halt meg, miután halálos beteg lett hasnyálmirigyrákban. A svéd szakembert a családja vette körül, amikor a reggeli órákban örök álomra hajtotta a fejét.

Vilmos herceg szívét is beborítja a gyász, ugyanis mint kiderült, jól ismerték egymást. Ugyanis Vilmos herceget még 2005-ban nevezték ki az Angol Labdarúgó-szövetség elnökének, épp a múlt hónapban lépett vissza, hogy nagyobb figyelmet fordíthasson királyi teendőre.

„Szomorúan hallottam Sven-Göran Eriksson haláláról. Többször találkoztam vele, és mindig lenyűgözött a karizmája és a játék iránti szenvedélye. Gondolataim a családjával és a barátaival vannak. A játék igazi úriembere volt. W.”

Eriksson történelmet írt azzal, hogy 2001-ben az angol válogatott első külföldi menedzsere lett, és 2006-ig vezette a háromoroszlánosokat. A Manchester City korábbi menedzsere a 2002-es és a 2006-os világbajnokságon is edzősködött Angliában. Edzőként kilenc országban dolgozott, 17 trófeát nyert svéd, portugál és olasz csapatokkal. Irányította az angol, a mexikói és az elefántcsontparti labdarúgó-válogatottakat is.

(VIA)

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás