Újabb gyász sújtja Liptai Claudia szívét: „halálával ismét elmúlik valami klasszikus”

Nagyon nehéz a búcsú.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.08.18.
Módosítva: 2024.08.18.
Liptai Claudia halála színész francia

Ahogyan azt a Metropol is megírta, 88 éves korában elhunyt a francia nemzet egyik legkiemelkedőbb színésze, Alain Delon. A 60-as években ő volt a franciák egyik legnagyobb színésze, és az egész világ őt gyászolja most. Liptai Claudia érzelmes poszttal vallotta be, hogy mennyire odáig volt érte:

„Kislányként, amikor először megnéztem a Fekete Tulipánt halálosan szerelmes lettem. Utána én voltam otthon a Lady, a rövid kis hajamra törölközőt tettem, hogy hosszúnak tűnjön, felültem fordítva a támlás székemre, amire ráraktam az ugrókötelet és így lovagoltam Alain Delon felé. Aztán ez a rajongás megmaradt tizenévesen is, annyira, hogy még az iskola helyett is a Bartók mozit választottam 10-kor, 12-kor és délután 2-kor is, csak hogy újra és újra megnézzem az Egy zsaru bőréért című filmet.” 

Lehet, nem ő volt az egyik legjobb színész a világon. Lehet, nem ő volt az egyik legjobb ember a világon. De az biztos, hogy halálával ismét elmúlik valami klasszikus. De számomra mégiscsak az az »álendölonos« rész hagy űrt, ami még a gyerekkoromra, anyukámékra, valami gondtalanságra emlékeztet. Isten önnel, Monsieur!

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás