Sáfrány Emese elárulta, mi a kedvenc időtöltése a kisfiával: „Ez egy nagyon jó móka”

Instagram-videóján mutatta meg, hogy tornázik kisfiával. Sáfrány Emese szerint nagyon fontos, hogy kisfia életében is jelentős szerepet töltsön be a sport, az sem kizárt, hogy sportoló legyen belőle.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.07.23.
Módosítva: 2024.07.23.
Sáfrány Emese sport fia

Sáfrány Emese fontosnak tartja a mozgást mind a gyerek, mind a szülő életében. A közös sportolást pedig külön kiemeli, hogy mennyire jótékony hatással lehet a szülő-gyerek kapcsolatra is. Kisfiát is igyekszik arra nevelni, hogy minél több sportban kipróbálja magát.

Sáfrány Emese
Sáfrány Emese életében fontos szerepet tölt be a sport (Fotó: Metropol)

Sáfrány Emese szerint fejlesztő hatással van

A közös mozgással tulajdonképpen összeköti a kellemest a hasznossal. Elmondása szerint amellett, hogy közös program, rendkívül sok előnye is van. Fejleszti a bizalmat, mert közösen, összhangban dolgoznak, például amikor rajta egyensúlyozik a kisfiú. De egyúttal fejleszti az idegrendszerét – ami ebben a korban rendkívül fontos, a mozgáskoordinációját, a testtudatát, az izomzatát.

Én arra törekszem, hogy folyamatosan tudjak a fiammal minőségi időt tölteni. Hogyha ez épp mozgás vagy játék, az mindenképpen jót tud tenni a gyerek és a szülő kapcsolatának is. De ő ebből annyit tapasztal, hogy ez egy nagyon jó móka anyával, ő imádja csinálni, és amikor kedve van, én mindig állok a rendelkezésére. Van már egy mini koreográfiánk is, azt nagyon ügyesen meg is tanulta. Magát a sorrendet is tudja, tehát a memóriáját is fejleszti.”

Rossz idő esetén is együtt mozognak

Emese szerint kisfia kifejezetten szeretné is, hogy sportoljanak, tornázzanak. Mivel nagy a mozgásigénye, így igényli is azt, hogy le legyen vezetve az energiája. Ráadásul pluszelőny, hogy ezekkel az otthoni gyakorlatokkal rossz idő esetén is tudnak otthon tornázni. Azonban nem csak a négy fal közé korlátozódnak az edzések.

Kint is szoktunk gyakorlatokat csinálni. Például van az agilitypályás videóm, amikor egy mini exatlonpályát csináltunk, ilyen ügyességi pályákat. Azokat is nagyon szereti, és azt is kéri, külön ő, hogy anya csinálj pályát, vagy anya tornázzunk. Nagyon szereti a sportokat már most, akár csinálni is, de van, hogy csak nézi. Úgyhogy nagyon érdeklődik már most a mozgás iránt.”

Kisfia szerint az emberek munkája a sport

Emese azt is elmesélte, hogy kisfia még abban a tudatban van, hogy az emberek munkája a sport. Mivel ő is meg kisfia apukája is sportoló, fiuk is ebben nő fel. Mindketten rendszeresen viszik magukkal a munkahelyükre. A légtornász a stúdióba is el szokta vinni magával kisfiát, ahol ő is lesi el a mozdulatokat, sőt ki is szeretné próbálni a légtornaeszközöket. Bár fontos számára, hogy gyermeke sportoljon, nem szeretne ráerőltetni semmit.

Az, hogy sportoló lesz-e, abszolút rá van bízva. Erőltetni nem fogom. Azt biztosan szeretném, hogy sportoljon. Sőt annak a híve vagyok, hogy minél több mindent próbáljon majd ki, ne ragadjon le egynél. Akár csináljon párhuzamosan többet is, mert csak az előnyére válik, hogyha többet kipróbál. Mert mondjuk egy egyéni sport is teljesen mást ad az embernek, meg egy csapatsport is.”

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás