Elsírta magát Manuel: penészes kenyerektől és bogaraktól rettegett a fegyházban

Penészes kenyér, poloskák, csótányok és miegymás, amit az énekes említett. Manuel tényleg embertelen körülmények közt volt, vagy csak elvakítja a rabosítás traumája?



Megosztás
Szerző: H.Á. H.Á.
Létrehozva: 2024.07.04.
Módosítva: 2024.07.04.
Büntetés-végrehajtás körülmény Manuel fogház

Manuel már több mint egy hete szabadult a fogházból, ahova elmondása alapján egy régi, 2017-es kábítószeres ügye miatt került. A minap megjelent vele egy interjú a Youtube-on, amiben elmesélte, nem a legjobb tapasztalatokkal gazdagodott a büntetés-végrehajtás említett intézetében. A botrányos énekes erős kijelentéseket tett a bent töltött idő alatt tapasztalt körülményekről, mondhatni szinte már embertelen állapotokról számolt be, ami itt-ott eléggé túlzásnak tűnik.

NZ1_9905
Manuel
Manuel állítása szerint embertelenhez közelinek mondható körülményekkel találkozott a fogházban (Fotó: Nagy Zoltán)

Nem akar panaszkodni, de azért…

Nem úgy jöttem ki, hogy én bosszúhadjáratot indítok a büntetés-végrehajtás ellen, vagy bármi ilyesmi, csak nyilván szerettem volna elmondani, hogy én hogyan éltem meg ezeket a dolgokat

– kezdte az interjúban a rabosított zenész, aki szerint már az első nap bepenészedett kenyeret kapott enni.

Bementem az első nap és egyből azzal indítottak, hogy penészes kenyeret raktak elém – jegyezte meg az énekes, aki azért ennél egy kicsit többet vár. „Mondom, Jézus Úristen, tudtam és gondoltam, hogy hova jövök nagyjából, nem vártam semmi nagyra” – jegyezte meg Gödöllei Emánuel, aki azért ennek annyira nem örült, de volt ennél nagyobb baja is.

20230706_dunapart feszt_02444_MW_bulvar_MK
Manuel
Manuelt rettegésben tartották az ágyi poloskák (Fotó: Máté Krisztián)

„Rettegésben” aludt az ágyában Manuel

Az RTL büntetett előéletű tehetségkutatós mentora a nyári melegben, elmondása alapján teljesen beöltözve kellett aludjon, betűrt ruhadarabokkal, ugyanis állítása szerint rettegésben tartották a poloskák:

A csótányokkal volt a legkevesebb gond. Másnap reggel, amikor felkeltem, nagyjából 25-30 ágyi poloskacsípéssel ébredtem fel. Ki is jött rajtam egy allergiás reakció, mert hála istennek nem találkoztam még ennyi poloskával” – jelentette ki az énekes, akinek emiatt még allergiás tünetekkel is meg kellett küzdenie, amiben nehezen kapott segítséget.

Fel volt dagadva a kezem, de olyan szinten, hogy nem tudtam behajlítani. A nyakam, a fejem és minden csípéshely be volt dagadva” – osztotta meg az énekes, aki elmondta, ezek után csak napokkal később kapott elvileg ellátást, sőt még arról is írt levelet a nevelőnek, hogy cellát válthassanak, ami elvileg sikeres volt, de ott is ugyanúgy ágyi poloskák rettegésében hajtotta fejét alvásra, csak ott már kevesebb volt. Azonban nehezen elképzelhető, hogy az énekes ne túlozna az embertelen körülményekkel.

20230706_dunapart feszt_02447_MW_bulvar_MK
Túlozna az énekes az embertelen fogházi körülményekkel? – Fotó: Máté Krisztián

Túlozna az énekes?

Több olyan elítélt magyar celeb is van, akik nemcsak fogházban kuksoltak, hanem a börtönt, vagy akár a fegyházat is megjárták, melyek jóval szigorúbb intézetek. Fekete Dávid, Aurelio, de még Stohl András sem vallott ilyen körülményekről és ellátásbeli problémákról, pedig komolyabb biztonsági fokozatú létesítményben töltötték a rájuk kiszabott, három hétnél jóval hosszabb büntetésüket. Nehezen elképzelhető, hogy ilyen hibalehetőséget adna magának a büntetés-végrehajtás intézménye, ugyanis így egészen könnyen perelhetőek lennének emberjogi előírások megszegésének vádjában, amivel lehetőséget adnának az elítéltek fellebbezésének lehetőségére. Biztos, hogy Manuel ugyanabban a moziban ült három hétig? Jelenleg is várjuk a bv. sajtóosztályának válaszát, hogy mit tudnak a hűvösön csücsült sztár említett problémáiról.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás