„Tiszta lelkű ember volt, aki a feleségének és a színpadnak élt” – Gyászolnak a művészek, elhunyt Vadász Zsolt

Még fel sem ocsúdtunk Tompos Kátya gyászából, újabb művésztől búcsúzik a szakma, a közönség, és mindenki, aki tisztelte és szerette. Emberileg és előadóként egyaránt...



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2024.06.22.
Vadász Zsolt gyász elhunyt búcsú

Pénteken érkezett a szomorú hír, 51 éves korában elhunyt az Operettszínház művésze, Vadász Zsolt. A színház hivatalos közleményéből kiderült, hogy a sokak által elismert és kedvelt előadó péntek délután, gyors lefolyású betegség következtében hunyt el.

Vadász Zsolt
Vadász Zsolt gyors lefolyású betegség következtében, 51 évesen hunyt el (Fotó: Polyák Attila)

Vadász Zsolt halála az egész művészvilágot megrázta

A Budapesti Operettszínház mély megrendüléssel tudatja, hogy Vadász Zsolt, a Budapesti Operettszínház művésze gyors lefolyású betegség következtében, ma délután, 51 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Fájdalmunkat szavakban kifejezni lehetetlen.” 

Vadász Zsoltot a Budapesti Operettszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később történik intézkedés.

„Kérjük a sajtó képviselőit, hogy a család és a társulat gyászát tartsák tiszteletben” – olvasható a színház hivatalos Facebook-oldalára pénteken kikerült közleményben.

A hír futótűzként terjedt a művészvilágban, és sorra árasztották el a közös fotók a közösségi oldalakat, többen érzéseiket, fájdalmukat is kiírták magukból. Mindenki döbbenten áll a művész halála előtt. Kollégák, barátok, tisztelők és megannyi színház búcsúzott Vadász Zsolttól.

Dancs Annamari
Dancs Annamari szerint egy jó ember, jó kolléga távozott az égi színpadokra (Fotó: MEDIAWORKS ARCHÍVUM)

Dancs Annamari: „Hiányozni fogsz drága Zsolti, dalolj, énekelj továbbra is, ott fent, a Mennyországban!”

Dancs Annamari is többekhez csatlakozva, megható sorokkal búcsúzott kollégájától.

Felfoghatatlan…”

Ma egy nagyon jó ember, egy nagyon jó kolléga távozott az égi színpadokra... 

„Vadász Zsolttal számos előadást, gálát, turnét játszottunk, énekeltünk végig, a Csárdáskirálynőtől a Marica Grófnőn keresztül a Sybillig, Szentpétervártól Tokióig…”

Tiszta lelkű ember volt, aki a feleségének és a színpadnak élt.

„Első találkozásunk majdnem napra pontosan 14 éve volt, amikor egy gálapróba szünetében meghallgatott Kerényi Miklós Gábor. Énekeltem Júliát, énekeltem Stázikát, aztán egy adott pillanatban a direktor úr felkérte a színpadra Zsoltit, hogy énekeljen velem egy Fecske-duettet (Túl az Óperencián-t). Nem ismertem a dal új szövegét, de olyan nyugalommal és szépen énekelte az első refrént szólóban, hogy a másodiknál már én is magabiztosan énekeltem vele a számomra vadiúj szöveget… Ilyen volt mindig: nyugodt, felkészült, jó energiákat árasztó. Utoljára februárban énekeltünk együtt a Huszka gálában, a Gül Babából … «Ott, túl a rácson, egy más világ van…» Hiányozni fogsz drága Zsolti, dalolj, énekelj továbbra is, ott fent, a Mennyországban! És biztos vagyok benne, hogy ott is figyelni fogsz mindig a frizurádra, hogy mindig tökéletes legyen! 🖤” – olvasható a színész-énekesnő hivatalos Facebook-oldalán.

László Boldizsár: „Ha találkozunk, előadjuk azt is, amit Covid alatt terveztünk”

László Boldizsárt is megrázta a hír, hogy kollégája nincs többé. Magasztos gondolataival búcsúzott Vadász Zsolttól.

Vadász Zsolt emlékére… Tenorokat ritkán fúj össze az élet. Ebben minket sem kímélt. Viszont folyton figyeltünk egymásra.”

Állandóan láttam, éreztem, hogy ott vagy azon a szűk, keveseknek átjárható mezsgyén, ahol a műfajok keverednek, találkoznak, és nem kegyelmeznek, ha alkalmatlan vagy rá.

„Nos, Te ezen nemcsak átjártál, de elegánsan kikacsintottál is, mert természetes közeged volt. Mert született TENOR voltál. Ha a sok operettszerep mellett az operában is feltűntél, akkor abban soha nem volt görcs vagy izzadság. Egy kassai általános véleménnyel hadd búcsúzzak Tőled: «Zsolti eljött a denevérbe vendégnek, és mindenkinél érthetőbb volt a szlovák kiejtése.» Zsolti drága, bocsánat, hogy nem ismerhettelek meg jobban, mint mások, viszont tiszteltelek a végletekig! P.S: Ha találkozunk, előadjuk azt is, amit Covid alatt terveztünk… Boldi” – olvasható az énekes közösségi oldalán.

Van, aki csendben gyászol. Például Peller Károly, aki egy közös fotóval búcsúzott kollégájától.

„Már gyermekkora óta vonzotta a színház és a zene világa”

Vadász Zsolt 1972-ben született Ózdon. Már gyermekkora óta vonzotta a színház és a zene világa. Hivatása alapjait a Goór Nagy Mária Színitanodában és a Budapesti Operettszínház Zenés-Színészképző Stúdiójában sajátította el. Első megmutatkozása az Operettvilág Együttes Cigánybáró című előadásában Ottokár szerepében volt.
1997-től 2001-ig az egri Gárdonyi Géza Színház tagja volt, ahol népszerű operettek és musicalek főszerepeit alakította. 2000–2002 között a debreceni Csokonai Színházban játszott. 2001 óta volt a Budapesti Operettszínház művésze, ahol operett- és musicalszerepeket egyaránt énekelt, leggyakrabban bonvivánként találkozhatott vele a közönség. Első szerepe a Budapesti Operettszínházban Tassilo gróf volt a Kálmán Imre Marica grófnőjében. 2008-ban megkapta az Évad Operettszínésze kitüntetést.

Feleségével, Lukács Anita operetténekes-színésznővel együtt is rendszeresen színpadra álltak. Szerepei között találjuk Edwint (Csárdáskirálynő), Tassilo grófot (Marica grófnő), Mr. X-et (Cirkuszherecegnő), Szu Csong herceget (A mosoly országa), Jonelt (Cigányszerelem), Rosillont és Danilót (A víg özvegy), Renét (Luxemburg grófja), Eisensteint és Alfrédet (A denevér), Ottokárt (Cigánybáró), Kékszakállt (Kékszakáll), Baracs Ivánt (Mágnás Miska), Petrovot és a Nagyherceget (Sybill), Draskóczy Ádámot (Mária főhadnagy) – írja a Fidelio.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás