Geszti Péter perel: Elvették tőlünk a győzelmi örömöt

A népszerű polihisztor feltehetően pertársaságban ugrik neki a német Eurowings légitársaságnak, hiszen egyértelműen a cég hibájából maradt le többedmagával a Skócia-Magyarország mérkőzésről. Geszti Péter persze haragszik a rendbontó, magyar szurkolókra is, akik káoszt és botrányt okoztak a gigakését begyűjtő járaton.



Megosztás
Szerző: Buster
Létrehozva: 2024.06.25.
Geszti Péter magyar labdarúgó válogatott botrány

Geszti Péter nem vágyott másra vasárnap este, mint együtt szurkolni tízezernyi magyarral a válogatott sikeréért. A siker ugyan megjött, de sem Geszti sem a vele együtt repülni vágyó nagyjából 50 magyar szurkoló nem jutott el a kölni arénába, ahol válogatottunk drámai mérkőzésen verte a skótokat, amivel lehetőségünk maradt a továbbjutásra. No, de térjünk vissza a német „precíziós gépezetbe” került öklömnyi csavarra! Péter ugyanis közelről, sőt nagyon közelről vált szenvedő alanyává három, alaposan ittas és agresszív, magyar szurkoló őrjöngésének, mielőtt hosszas várakozás után belátta, aznap este nélküle szól majd a: Ria, ria, Hungária, biztató rigmus Kölnben. Az előadó erről kedd reggel mesélt a Retro Rádióban

Geszti Péter
Geszti Péter rettenetesen kellemetlenül érezte magát a gépen (Fotó: Hatlaczki Balázs)

Eleve három órás késéssel szálltunk be...”

Nagyon utálok repülni. Alapvetően nem szeretem az olyan helyzeteket, amikor nem tudok a saját sorsom felett dönteni. Ha beszállsz egy gépbe, ott minden el van döntve. Az is, hogy hová ülj és az is, hogy kik vannak körülötted. A pilóta vezeti a gépet és ebbe sem szólhatok bele, hiszen nekem az a dolgom, hogy üljek és kussoljak. Egyszerűen a kiszolgáltatottságot nem szeretem – vezette fel a nem mindennapi repülős, vagyis majdnem repülős kalandját Geszti Péter, aki egy véletlen okán keveredett arra a bizonyos Eurowings járatra. „Ez a mostani helyzet azért állt elő, mert egy barátom felajánlott egy jegyet két nappal a Skócia-Magyarország meccsre én pedig gondoltam, kiugrok és megnézem, hiszen imádom a focit. 

Már a reptérre vezető úton jött egy SMS az utazási irodától, hogy másfél órát késik a gép, de úgy voltam vele, hogy ez még belefér, hiszen így is el fogjuk érni a kezdést.

 A késés aztán egyre tolódott és végül azt írták ki, hogy hét előtt öt perccel lesz az indulás. Végül eleve háromórás késésnél szálltunk be a gépbe, de hiába. Nem csukták be az ajtókat, hanem hátulról előre jött néhány utas és a pilótafülkénél tipródtak. Kiderült, hogy nekik nincs helyük a gépen, mert túl volt töltve” – idézte fel a parázshangulatú várakozás első óráit Péter, aki hamarosan ráébredt, hogy néhányan nem lesznek éppen béketűrőek az utastársai közül. Pechjére csak egy üléstámla választotta el őt az egyre erősödő őrjöngés epicentrumától.

Skócia-Magyarország
Ez volt az  a gép, amiről a magyar szurkolók leszálltak (Fotó: Magyar Nemzet)

Jött két rendőr...”

A legtöbben egyébként normálisan viselkedtek a repülőn, viszont a mögöttem ülő srácok, akik be voltak piálva rendesen és ők hamar el is érték a „vörös szintet”. Olyan bekiabálásokat toltak és olyan ótvaros, rossz dumák szálltak a levegőben, amiket nagyon kínos volt hallgatni is. Ráadásul folyamatosan emeltek a hangerőn is. 

A mellettem ülő idős hölgy, úgy reszketett, mint a nyárfalevél.

 Nem is csoda, hiszen üvöltve rázták a székét. Már a másodpilóta szólt nekik, hogy hagyják abba, de ez nem hatott. Sőt, be is rántották ebbe a többieket is, miközben hosszú percekig nem is mondott semmit a személyzet arról, hogy mi fog történni. Végül bemondták, hogy utaslista gond van. Ekkor pedig többeknél elpattant a húr és lerohantak a gépről a szurkolók, akik rájöttek, hogy már biztos nem érünk oda. Ezzel még nagyobb káoszt okoztak. Az egyetlen, magyarul beszélő utaskísérő kapott méltatlan rasszista és homofób beszólásokat ettől a három magyartól. Végül előjött a kapitány és utasította őket, hogy hagyják el a gépet. Ezután jött két rendőr és hatalmas rutinnal, már-már túsztárgyaló technikával csitították el a leghangosabb szurkolót”- mesélte Geszti a Bochkorban, majd kitért a rázós szituáció végkifejletére, ami okán úgy döntött, perre viszi az ügyet. 

szentmihalyi gabor-berkes gabor-geszti peter-csd_0005
Végül nem repült a Rapülők alapítója, Geszti Péter (Fotó: Bors)

Pert kell indítani a légitársaság ellen...”

Végül én úgy döntöttem, hogy leszállok a gépről, hiszen sansztalanná vált, hogy ott legyek a meccsen. Ez nagyon fájt, hiszen nagyon ritkán járok meccsre, annak ellenére, hogy szeretem. Nagyon sajnáltam, hogy elmarad számomra ez az élmény, ráadásul rohadt drágák voltak a jegyek, hiszen kétszázezer forint feletti áron lehetett megvenni. Nem beszélve a szállodafoglalásról. Ebben a történetben minden szar volt… Pert kell indítani a légitársaság ellen, hiszen nagyon sokan egy hatalmas élményről maradtak le. 

Egy úr oda is lépett hozzám azzal, hogy meg fog keresni, mert pertársaságot szeretne alakítani.

 Számít a pénz nekem is, de nem ez volt a lényeg, hanem hogy lett volna egy jó napunk és egy csodálatos élményünk. Egy iszonyú drámai meccs után ünnepelhettük volna a győzelmet tízezer magyar szurkolóval együtt. Ezt buktuk…”- fejtette ki Geszti Péter
 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás