Fél év elteltével sincs hír Korda György és Balázs Klári reptéri szobráról





A legendás házaspárral szeptember közepén készített interjút a Bors, akkor Kordáék azt mondták, hogy ígéretet kaptak arra, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren viaszbábú-szobor készül majd róluk. Az emlékműnek viszont egyelőre se híre se hamva.



Megosztás
Szerző: Zs.
Létrehozva: 2024.03.27.
Korda György szobor Balázs Klári FERIHEGYI REPTÉR reptér

Korda György és Balázs Klári duója évtizedek óta az egyik legnépszerűbb előadópáros, de kétségtelen, hogy a karrierjük csúcspontja a 2021 júliusában debütált Reptér című slágerük újragondolt változata. A dal a Budapest Airport ötlete alapján született, a hozzá készült videoklippel együtt, ami szó szerint letarolta az internetet. Az elmúlt két évben 16 milliószor töltötték le... Nem meglepő, hogy a házaspár és a reptér összefonódása nem merülhet a feledés homályába, kell még valami, ami megmarad az örökkévalóságnak. Mondjuk egy emlékmű. 

Korda György es Balazs Klari_Repter_DT_7
Korda György és Balázs Klári neve összeforrt a reptér fogalmával (Fotó: Dombóvári Tamás)

Szoborról volt szó 

A Korda házaspárral tavaly szeptemberben készített egy hosszú interjút a Bors napilap. A beszélgetésben a híres házaspár a KORDA 85 elnevezésű életműkoncertjükkel kapcsolatos érzelmeik mellett arról is beszélt, hogy mit gondolnak a karrierútjukról. Ebben a témában került szóba az, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Reptéren egy szobor készül majd róluk. 

Tudják, hogy mikor mondom azt, hogy be lesz fejezve az életművünk? Akkor, ha a Liszt Ferenc reptér valamelyik terminálján áll egy pad, azon pedig két viaszbábú. Klári és én. Akkor megtörtént velünk tényleg minden, ami megtörténhetett.

– mondta 2023 szeptemberében Korda György a Borsnak. Az újság akkor azt is megtudta, hogy a Korda György, Balázs Klári emlékpad ötletét már elfogadta a reptér vezetősége, sőt, a tervezések is megkezdődtek, így tényleg valósággá válhat. 

Korda György es Balazs Klari_Repter_DT_8
Balázs Klári és Korda György karrierjének a csúcspontja lenne a reptéri szobor (Fotó: Dombóvári Tamás)

Meddig kell várni? 

Megkerestük ez ügyben a Liszt Ferenc Reptér kommunikációs osztályát, ahol ezt a szűkszavú tájékoztatást kaptuk: „Köszönjük a megkeresését, amint ezzel kapcsolatban lesz információnk, értesíteni fogjuk” – írták, vagyis nincs válasz...

Az emlékhelyről tehát csend van. Sem a reptér sem az énekes házaspár nem kommunikál róla. A tervezés persze eltarthat akár évikig is, sőt az sincs kizárva, hogy a szoboravatót a KORDA 85 május 11-i nagykoncertjének idejére időzítik... De ezek mind csak találgatások. Egy biztos, aki a reptéren jár, tartsa nyitva a szemét! Ha egy padot lát, ami körül munkások sürögnek, esetleg két viaszbábút lát rajta, biztos lehet benne, hogy az elsők között pillantotta meg a Korda György-Balázs Klári emlékhelyet. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

Meglepő titkokat árult el a Házasság első látásra egyik szereplője

Meglepő titkokat árult el a Házasság első látásra egyik szereplője

Akkor és most: úgy megváltoztak mára a Barátok közt szereplői, rájuk sem ismerni – galéria

Akkor és most: úgy megváltoztak mára a Barátok közt szereplői, rájuk sem ismerni – galéria

Házasság első látásra: kiderült az igazság az egyetlen házasságban maradt párosról

Házasság első látásra: kiderült az igazság az egyetlen házasságban maradt párosról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás