Elárulta Kovács Ákos, milyen volt az első csókja





Kovács Ákos a Retro Rádióban mesélt zenei pályája jelenlegi állásáról. A Kossuth-díjas zenész a feleségével való első csókjáról is vallott.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.07.
kovács ákos operaház koncert

Szólókarrierjének harmincadik évfordulóját ünnepli Kovács Ákos. A Kossuth-díjas énekes a Retro Rádióban mesélt zenei pályája jelenlegi állásáról, de feleségével való első csókjáról is vallott.

Operaházban ünnepel Ákos

A kerek évforduló apropóján újra kiadta Karcolatok című lemezét, és nagyszabású duplakoncertre készül a Magyar Állami Operaházban.

16 perc alatt fogytak el a jegyek az első műsorra, viszonylag hamar a másodikra is – utalt október 28-29-i koncertjére az íróként is bizonyított énekes.
Megtisztelő, hogy ilyen patinás műfaj otthonában játszhatunk, eszméletlenül néz ki a felújított Operaház” – lelkesedett a zenész, Abaházi Csaba műsorában.

Személyes kötődés az Operaházhoz

S hogy miért ezt a helyszínt választotta Ákos?

A feleségem komolyzene-rajongó, nemrég a felújított Operaházban jártunk, és tettünk egy óvatos lépést a vezetőség felé. El tudom fogadni, ha valaki azt mondja, hogy mit keresek én ott? A helyhez méltó előadást szeretnénk adni” – ismerte el Ákos, majd elárulta, régi kedves emlék fűzi a helyhez:
Ott randevúztam először a feleségemmel. 1988. november 28-án csöngött a telefonom: a nő hívott, akinek én akkor udvaroltam. Persze tisztességesek voltak a szándékaim, de talán nem túl komolyak. A szüleinek volt operabérlete, és az egyik előadásra nem tudtak elmenni. Azt kérdezte, nem akarnék-e elmenni vele.” 

A darab nem annyira érdekelt, de a nő azért igen.

Halkan mondanám, hogy a második felvonáson én elaludtam, finom utalásként arra, hogy én más műfajokat részesítek előnyben. A hazavezető buszúton megéreztem azt, hogy a darab persze nagyon jó volt, de a foglalkozás másik része is nagyon érdekelne” – fogalmazott pajzánul az énekes.
A Roosevelt téren úgy kanyarodott a busz, hogy éreztem, hogy nekem még feladatom lesz ma este. Így négy gyerek után talán nem orrol meg rám Kriszta, ha elárulom: életünk első csókja ott csattant el a kapualjban, amikor hazakísértem. Az sok mindent eldöntött. Az Operához ez a személyes emlék is fűz.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás