Két hete nyomtalanul eltűnt az ismert lemezlovas, Cintula





Az ország egyik leghíresebb diszkósa jó ideje nem adott már életjelet magáról. A barátai aggódni kezdtek, hiszen 7 évvel ezelőtt egyszer már nagy baj történt vele, akkor egy bírósági tárgyaláson állt le a szíve.



Megosztás
Szerző: Zs.
Létrehozva: 2023.09.20.
Módosítva: 2023.09.20.
Cintula lemezlovas eltűnt keresés

A legendás ABCD kvartett (Arató, B. Tóth, Cintula, Dévényi) legvagányabb arca két hete nem ad életjelet magáról. Cintula, aki a hatvanas években az ország legelső lemezlovasa volt, a mai napig aktívan dolgozik, de az utóbbi időben csendesebben éli a mindennapjait, ami annak is köszönhető, hogy 2020-ban sztrókot kapott. A betegségből azonban sikeresen felépült, azóta is elképesztő energiákat bevetve dolgozik, az elmúlt hetekben mégis valami nyugtalanító történt vele. Eltűnt. 

Cintula
Cintula eltűnt a barátai szerint Fotó: Bors

Mindenhol keresték barátai Cintulát

Egy hétfői napon még barátai beszéltek vele, kedden pedig már nem tudták elérni – és azóta sem jelentkezett Cintula. Barátai érthetően aggódni kezdtek érte, kiváltképp, mert ugyan történt már hasonló az elmúlt években, amikor elvonult a világ zaja elől, de pár nappal később minden egyes alkalommal előkerült. Most azonban nem. Ráadásul a lemezlovas szíve 2017-ben leállt, miután egy bírósági tárgyaláson rosszul lett. Akkor életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta, és noha azóta semmi gond nem volt a „ketyegővel”, az ő korában már nyugtalansággal tölti el a barátokat, ha valaki nyomtalanul eltűnik. Cintula ráadásul nemcsak a telefonját nem vette fel, de az otthonában is hiába keresték.

Cintula
Cintula vidáman pózolt 2017-es életmentő műtétjét követően Fotó: Cintula

A Bors akadt Cintula nyomára 

A barátok végül a Bors segítségét kérték, a lap egyik munkatársának pedig sikerült is a legendás lemezlovas nyomára bukkannia, méghozzá a Balatonon.

Megvagyok, élek!

„Elszöktem kicsit a világ elől... Szoktam ilyet csinálni, ilyenkor nincs kedvem senkivel beszélni, azért nem veszem fel a telefont. Persze, tudom, hogy nem így kellene, mert szerencsére vannak, akik szeretnek és akik aggódnak értem...” – mondta a lapnak Cintula, aki rögtön ígéretet is tett: legközelebb igyekszik nem eltűnni:

„Megígérem, hogy legközelebb legalább egy embernek szólok, ha lelépek a városból. Itt Balatonon van egy kis présházam, amit én kastélynak hívok, itt szeretem kipihenni magam, feltöltődni.”

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás