Esztergályos Cecília: Húsz évnyi sikertelenség után engedtem el a gyerekvállalást





Esztergályos Cecíliának minden megadatott az életében, kivéve a saját gyermek. Most először beszélt arról, számos beavatkozáson esett át, hogy teherbe essen, 20 évnyi sikertelenség után az anyja kérésére adta fel a legnagyobb vágyát.



Megosztás
Szerző: N.V.N.
Létrehozva: 2023.06.24.
Esztergályos Cecília évnyi sikertelenség anyaság

Esztergályos Cecília mindent megkapott a sorstól, amiről egy színésznő csak álmodhat: legendás színpadi, film- és sorozatszerepeket, nívós díjakat, boldog és kiegyensúlyozott életet. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznő 41 éves korában, öt házasság után, 39 éve talált rá jelenlegi férjére. Egyik kapcsolata által sem válhatott édesanyává, pedig nagyon vágyott rá.

„Gyereket szerettem volna. Sokáig próbálkoztam, majd negyvenéves koromban, édesanyám kérésére abbahagytam a különböző beavatkozásokat.”

Anyukám azt mondta: fejezzem be, mert a Jóisten ellenem fordul majd. Körülbelül húsz évnyi sikertelenség után engedtem el a gyerekvállalást. 

„Ezzel feladtam az életem nagy célját: a gyereket, az unokákat, a dédunokákat – ezt a fajta boldogságot nekem nem adta meg az isten. A férjemnek van viszont egy lánya, ott az unokák már mindjárt felnőttek, illetve a két testvéremnek is van hat gyereke, úgyhogy kárpótolva vagyok, de a saját gyerek azért mégiscsak pótolhatatlan. Nagyon nagy fájdalom egy nő életében, ha nem lehet saját gyereke. A nő anyának lett teremtve, a férfi pedig férfinak” – vallotta be a népszerű színésznő a Star magazinnak.

Esztergályos Cecília
Az anyaság nem adatott meg számára, de férje és testvére által kárpótolta az élet / Fotó: Tumbász Hédi

„Szerettem az exférjeimet”

Esztergályos Cecília ennek ellenére boldogan él párjával. Titkuk nincs, azonban az mindkettőjük esetében igaz, hogy előző kapcsolataikból sokat tanultak, amit tudtak „hasznosítani” a közös életükben.

„Úgy mondanám, hogy egymásra találtunk a szerelmemmel. (mosolyog) 1984 novembere óta alkotunk egy párt, de 1985. ötödik hó ötödikétől lakunk együtt igazán. Én mindig is nagyon nagy szeretetben éltem, és szerettem az exférjeimet – mind az ötöt – mondta nevetve, majd hozzátette, imádott a kapcsolataiban lenni, plána, hogy csak azt csinálja, amit szeret”Dr. Fonyódi Péter, a férjem és én maximálisan kiegészítjük egymást."

Mire találkoztunk, már bejártuk a szerelem okozta mélységeket és magasságokat, tehát nyugodtabban tudtunk egymásnak örülni, mint húszévesen mással. 

„Mikor egymásba szerettünk, már mindkettőnkben letisztázódott, mit várunk el a másiktól, és azért cserébe mit tudunk adni. Én mindig ezt kerestem, csak nem találtam, ezért folyton továbbálltam. Egészen addig, amíg Péter nem jött az életembe– árulta el.

Esztergályos Cecília
Kevesebbszer áll színpadra, főleg a festéssel és kerámiázással telik az ideje Fotó: Szabolcs László

Akadémikus asszony lettem” 

A színésznő arról is mesélt, bár most kevesebb feladata lesz, így sem unatkozik.

Ideiglenesen és idő előtt bezárt a színházunk, mert szállodát építenek az Újszínház színpadának falához. Ha minden igaz, decemberben térünk vissza.

Április 30-án volt az utolsó előadásom, a Se itt, se ott, ami az én jutalomdarabom volt Dörner Györgytől. Február 24-én volt a premierje. Vajda Katalin író és Nagy Viktor főrendező álmodta színpadra. Olyan kiváló színészekkel játszottam, mint Tordai Teri, Jászai László, Szabó Zsuzsa, Tóth Tamás, Nemes Wanda, Koncz Andrea, Kéner Gabi, Ullmann Krisztina vagy Almási Sándor. Május elsejétől pedig őrülten kerámiázom és festek egészen júliusig, amikor is elkezdjük a Hazatalálsz második évadnak forgatásait. Ráadásul most kaptam egy felemelő hírt a Magyar Művészeti Akadémiától: az akadémikusak beválasztottak maguk közé. Akadémikus asszony lettem!”  – büszkélkedett a magazinnak.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás