A legborzasztóbb sztárhalálok: forgatás közben vesztette életét a 24 éves színésznő





Hollywoodot az évek során számos tragikus haláleset kísértette.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2023.06.24.
színésznő halál összefoglaló

Hollywood gyakran elérhetetlen fantáziabirodalomnak tűnik, tele csillogással, bulikkal és gyönyörű sztárokkal. De néha ez a fantázia szétfoszlik, amikor egy sztárt a legszörnyűbb módon megölnek.

Fotó:  Pixabay

Martha Mansfield

1923-ban a némafilmes színésznő, Martha Mansfield éppen karrierje csúcsán volt, hiszen a Dr. Jekyll és Mr. Hyde-tól kezdve egészen a His Wonderful Chance-ig mindenben szerepelt. Sikerének köszönhetően megkapta a főszerepet a polgárháború korabeli The Warrens of Virginia című drámában, amely egy déli nőről szólt, aki beleszeretett egy uniós katonába. De a sors tragikus fordulata miatt a film soha nem készült el.

Martha éppen a jelenetét forgatta, és egy autóban ült, amikor egy közeli dohányos gyufája felgyújtotta a polgárháborús korabeli jelmezét. Amíg színésztársa, Wilfred Lytell a kabátjával próbálta eloltani a tüzet, Martha sofőrje égési sérüléseket szenvedett, miközben megpróbálta lerángatni a színésznőről az égő ruháit. 

Kórházba szállították, de sajnos belehalt a sérüléseibe. Mindössze 24 éves volt.

Sharon Tate

Az 1960-as évek legígéretesebb fiatal színésznői közé tartozott. 1968-ban feleségül ment Roman Polański lengyel származású filmrendezőhöz. Ugyanezen esztendő végén teherbe esett. A következő évben még filmszerepet vállalt Olaszországban, majd visszatért az Egyesült Államokba, hogy hazájában szülje meg a gyermekét.

Nyolc és fél hónapos terhes volt, amikor négy másik személlyel együtt a Charles Manson vezette Manson család nevű szekta különösen brutális módon meggyilkolta az otthonában.

Vic Morrow

Az Alkonyzóna 1982-es forgatásán egy felfoghatatlan horrorbaleset történt, amely három ember - közöttük két gyermek - halálát követelte. Az egyik jelenetben a főszereplő Vic Morrownak két kisgyereket kellett volna kimentenie az őket helikopterről támadó amerikai katonák elől, az egyik pirotechnikai eszköz miatt azonban a pilóta elveszítette az irányítását a gép felett, és lezuhant. Morrow-t és az egyik gyerekszínészt lefejezte a propeller, a másik gyerek pedig a helikopter alá szorult.

Bob Crane

Bob Crane halála a mai napig lázban tartja a világot, hiszen a színész egyik napról a másikra, 49 éves korában hunyt el rejtélyes körülmények között. Saját ágyában, vérbe fagyva találtak rá a színészre. 

Victoria Ann Berry színésznő volt, aki értesítette a rendőröket, hogy valami baj lehet Bobbal, ugyanis a férfi nem jelent meg az előre egyeztetett megbeszélésen, így a hatóságok felkeresték őt. Ami Crane szobájában fogadta őket, az még őket is megdöbbentette: a helyiség összes falát és még a mennyezetet is vér borította, Bob félmeztelen teste az ágyban hevert, egy vezetékkel a nyaka körül, arca pedig gyakorlatilag felismerhetetlen volt, úgy megverték őt.

Végül egykori barátját, John Henry Carpentert vádolták meg a gyilkossággal, de hosszas tárgyalás után felmentették. A gyilkos máig nem került elő.

Jayne Mansfield

Tragikus körülmények között halt meg Marilyn Monroe ellenfele, Jayne Mansfield is. Jayne három gyermekével ült az autóban, amikor egy nyerges teherautó hátuljának csapódtak Louisianában. Az ütközés olyan erős volt, hogy az első üléseken utazó három felnőtt, köztük Jayne azonnal életét vesztette. A három gyermek túlélte az ütközést.

Mivel a parókáját kidobták a kocsiból, amikor levágták a kocsi tetejét, sokan azt hitték, hogy a kamion lefejezte a színésznőt. Bár ez nem volt igaz, az tény, hogy megskalpolta a nyerges vontató.

Susan Cabot

Susan Cabot 1986-os halála is megrázta a világot. Susant brutálisan agyonverte saját fia, Timothy Scott Roman – akit később akaratlan emberölésért ítéltek el. A fiú ugyanis gyógyszereket szedett a törpesége miatt, a bíróság pedig ezekre fogta, hogy "elborult az agya".









Ezeket olvastad már?
Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Kitálalt a műsorvezető: az eljegyzésük előtt megcsalta a vőlegénye

Kitálalt a műsorvezető: az eljegyzésük előtt megcsalta a vőlegénye

Danny Blue már egy nénit is megmentett a csalóktól

Danny Blue már egy nénit is megmentett a csalóktól

Lehetetlen máshova nézni: kivágott fenekű bőrszerkóban villantott Tolvai Reni

Lehetetlen máshova nézni: kivágott fenekű bőrszerkóban villantott Tolvai Reni

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás