„Van bennem félelem": Molnár Gusztáv az elvonóról harcol a fiáért





A színész egy évvel ezelőtt még olyan rossz lelkiállapotban volt, hogy önként lemondott arról, hogy találkozhasson a saját fiával. A fél éve tartó rehabilitációja során azonban rájött, hogy szarvashibát követett el, melyet szeretne helyrehozni. Molnár Gusztáv a rehabról kereste meg a gyámhivatalt, hogy új esélyt kaphasson.



Megosztás
Szerző: Zs.
Létrehozva: 2023.05.22.
molnár gusztáv gyámhatóság elvonó

Molnár Gusztáv színész a családtagjai szerint már hosszú évek óta alkoholbeteg volt, a súlyos függősége és annak visszafordíthatatlan következményei mégis csak 2021 elején derültek ki. Az első riasztó jelek egyike volt, hogy Gusztávot feljelentette gyermekbántalmazás miatt a volt felesége. 

Elvesztette a kontrollt 

Az ügy kirobbanásakor a színész még (látszatra) boldog házasságban élt második feleségével, Fazekas Viviennel, akivel közösen nevelték a fiatal nő gyermekét, vagyis nem Gusztáv vér szerinti fiát. Molnár egyébként a kezdeti időkben még akkor találkozott a gyermekével, amikor csak akart, Vivien fia és Benedek jól kijöttek egymással, minden jel arra utalt, hogy szerető féltestvérek lesznek. 

Gusztáv függősége azonban egyre kontrollálhatatlanabb méreteket öltött, a viselkedése megváltozott, agresszív volt a szeretteivel, köztük a saját gyermekével is, akit egy veszekedés alkalmával megrángatott. Vivien ebben az időben teljes mellszélességgel kiállt a férje mellett, de lassan neki is rá kellett jönnie, hogy nem tudja megvívni a harcokat az alkoholbeteg párja helyett, aki bár sokszor megígérte, hogy új életet kezd, nem tartotta be a szavát. A kibontakozó családi dráma következő fokozata az volt, hogy a botrányok miatt visszavették tőle az összes színházi és filmes szerepét, munka nélkül maradt és Vivien is elhagyta Gusztávot. 

Eltaszította a fiát 

A színész egy évvel ezelőtt, 2022 nyarán újabb botrányos húzással hallatott magáról: sem a láthatásokra, sem a gyámügyi tárgyalásra nem ment el a saját fia ügyében, aztán egyszerűen lemondott arról is, hogy felügyelt láthatás során találkozzon a gyermekével. A döntése nemcsak a családtagjait, de a nyilvánosságot is sokkolta, hiszen korábban öngyilkossággal fenyegetőzött pont azért, mert nem találkozhat normális körülmények között a fiával. Gusztáv egy idő után rájött, hogy a döntéseivel az életét zsákutcába kormányozta, ahonnan nincs kiút. Két barátjának köszönhetően elfogadta, hogy csakis az elvonó lehet a megoldás, így fél évvel ezelőtt bevonult Komlóra egy magánintézménybe. 

Esély

A terápia a jelek szerint működik. A színész, aki teljes elszigeteltségben él, telefont nem használhat, nem olvashat híreket, minden energiáját a leszokásra és majd utána az újrakezdésre fordíthatja. Hat hónap alatt egyetlenegy kivételes alkalom volt eddig, hogy impulzust kaphatott a külvilágtól, az orvosai ugyanis meglepetésre behívták hozzá a testvérét, Csillát, hogy megölelhessék egymást. A találkozás nagyon jól sikerült, a két testvér megint egymásra talált, Gusztávnak pedig újra van az életében egy biztos pont, akire támaszkodhat érzelmileg, ha elég erősnek érzi magát, hogy visszatérjen a társadalomba. A Ripost információi szerint egyébként erre nagyon készül, amire íme a bizonyíték: 

Guszti az elvonóról kérvényt küldött a gyámhatóságnak, hogy szeretné újra felvenni a kapcsolatot a gyermekével

– tájékoztatta a lapot Csilla, a testvér. 

„A hatóság már szervezett is egy találkozót, Gusztáv Budapesten, egy irodában találkozott a gyermeke édesanyjával, ahol sikerült megegyezniük. Abban maradtak, hogy ha kijön az elvonóról, akkor ellenőrzött körülmények között újra láthatja a gyermekét. Ha sikerül aztán megint közel kerülniük egymáshoz, akár tarthatnak apa-fia programokat is.” 

Ez persze nem holnap lesz és nem is a jövő héten. Nagyon sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy Guszti bebizonyítsa a környezetének, hogy érdemes arra, hogy elhiggyük neki, hogy megváltozott. Megmondom őszintén, van bennem félelem, de a testvérem, muszáj adnom neki még egy esélyt.

 





 





Ezeket olvastad már?
Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

„20 éves, párductestű fruska!” – az 50 éves Ullmann Mónika falatnyi bikiniben villantotta meg tökéletes testét

„20 éves, párductestű fruska!” – az 50 éves Ullmann Mónika falatnyi bikiniben villantotta meg tökéletes testét

Marics Peti és Binhky reagált a megcsalási botrányra

Marics Peti és Binhky reagált a megcsalási botrányra

„Ha komolyan gondolta, ez tragédia” – Csonka András szemtanúja volt a Szabadság hídon történt öngyilkossági kísérletnek

„Ha komolyan gondolta, ez tragédia” – Csonka András szemtanúja volt a Szabadság hídon történt öngyilkossági kísérletnek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás