Rúzsa Magdi nagy dobásra készül: itt vannak a részletek





Rúzsa Magdi rengeteg ember szívébe lopta magát.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.30.
koncert Rúzsa Magdi

Rúzsa Magdi neve 2006-ban, a Megasztárnak köszönhetően tűnt fel a hazai zenei színtér egén és azóta is sziklaszilárd helye van, mind a zenei életben, mind az emberek szívében. Ez pedig nem is csoda, hiszen szívet melengető hangjával és bájos, mezítlábas előadásával nemcsak a zsűrit vette le a lábáról, hanem az egész országot is. Sikerét és szerethetőségét pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy a vajdasági származású énekesnő február 24-én és 25-én egy hatalmas dupla koncerttel jelentkezik a Papp László Budapest Sportarénában. Ennek apropóján úgy döntöttünk, hogy egy kicsit jobban górcső alá vesszük a nem is olyan régen anyai örömöket élvező énekesnő életét – írja a Bors.

Fotó: Kiss Annamarie

Így indult Rúzsa Magdi élete

A kis Magdi 1985. november 28-án született a vajdasági Verbász városban. Általános iskolai tanulmányait falujában, Kishegyesen, az Ady Endre Kísérleti Általános Iskolában végezte. Ezt követően egy igen nemes szakma felé vette az irányt, ugyanis a szabadkai egészségügyi középiskolában tanult tovább, ahol szülészeti nővérnek tanult, majd tanulmányai végén – fél év szakmai gyakorlat elvégzése után – sikeres államvizsgát tett.

A siker sem váratott sokáig 

Magdi már egészen kisgyermek korától fogva az éneklés szerelmese, saját bevallása szerint már születésekor is első dolga az volt, hogy ordított egy nagyot, és azóta ragaszkodik ahhoz a bizonyos Rúzsa Magdi-hanghoz. Így nem is meglepő, hogy az első igazán meghatározó zenei sikerét már 2004-ben megszerezte, ekkor nyerte meg ugyanis a zentai Farsangi Ki mit tud könnyűzenei kategóriáját. Lehet, hogy csak kevesen tudják, hogy még szintén ezekben az években énekesként csatlakozott egy feketicsi amatőr zenekarhoz, Madnesshez. Ami pedig ez után következett az már szinte történelem, 2005-ben jelentkezett ugyanis a Tv2 nagy sikerű tehetségkutató műsorába, a Megasztár harmadik szériájába, amit, mint tudjuk 2006-ban meg is nyert.

Megnyerte a 2006-os Megasztárt

A háromgyermekes édesanya pedig azóta is fényesen ragyog a hazai zenei színtér egén: hamarosan megjelent az első, Magdi nevéhez köthető kiadvány A döntőkben elhangzott dalok címmel, majd 2006. november 28-án az első stúdiólemezét, az Ördögi angyalt is piacra dobta. Az sem túl meglepő, hogy ezek után a 2007-es évet végigkoncertezte, arról meg már nem is beszélve, hogy ő képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. Magdi az Aprócska blues című dalával indult a nemzetközi megmérettetésen, amit – elmondása szerint – Kovács Kati Várlak című dala ihletett, és egészen az előkelő kilencedik helyig repítette az énekesnőt. A 2007-es koncertsorozat kiemelkedő eseménye volt a méltán híres, június 30-án megrendezett Kapcsolat-koncert, melyről Magdi később egy DVD-t és egy hanglemezt is kiadott. 2009. szeptember 17-én pedig megkapta a magyar állampolgárságot.

Gábriel

Természetesen Magdi azóta is rendszeresen elkápráztatja rajongóit csodás hangjával: 2008. november 5-én megjelent második önálló stúdiólemeze is, Iránytű címmel, amely elérte az aranylemez minősítést. Ezt követte 2010-ben a Gábriel című száma, amely eredetileg egy horvát dal, éppen ezért döntöttek úgy, hogy a magyar változatot is délszláv hangzásvilággal és egy kis gitárjátékkal szólaltatják meg. Azt pedig már mondani sem kell, hogy a Geszti Péter magyar szövegével, Novák Péter és Toma Ferenc hangszerelésében megjelent dal hatalmas sláger lett.

2011. november 16-tól önálló estet is tart a Pesti Színházban Magdaléna Rúzsa címmel, melyet 2013 decemberéig több mint 40 ezren (!) néztek/hallgattak meg. 

Miután az előadóművész nem szeret a babérjain ülni, így 2012. november 11-én kihozta 3. stúdiólemezét is, Tizenegy címmel, amely 2013 márciusára már a platinalemez minősítést is elérte. Az énekesnő – rajongói legnagyobb örömére – azóta is rendszeresen jelentkezik albumokkal és DVD-lemezekkel, 2018. március 13-án, pedig pedig abban a megtiszteltetésben volt része, hogy a nemzeti ünnep alkalmával átvehette a Máté Péter-díjat, amely egy könnyűzenészeknek járó állami kitüntetés – írja a Bors.

 





 





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás