Egy tüntető tojással dobálta meg III. Károly királyt és feleségét - Videó!





Az uralkodó York városában sétált a kíséretével, amikor a tömegből egyszer csak 3 tojás is közéjük repült. A rendőrség elkapta az elkövetőt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.11.09.
agresszív véleménynyilvánítás

III. Károly király és hitvese, Kamilla az észak-angliai Yorkba látogatott abból az alkalomból, hogy elkészült az uralkodó néhai édesanyja, II. Erzsébet királynő szobra. Ez az első szobor, amely halála után készült a két hónapja elhunyt királynőről. II. Erzsébet királynőt életének 97., uralkodásának 71. évében, szeptember 8-án érte a halál nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában. Halálának pillanata óta elsőszülött fia, Károly volt trónörökös a brit uralkodó.

III. Károly király és felesége került a tüntetők kereszttüzébe Fotó: MTI/AP/Clarence House

A szobrot a yorki székesegyházban helyezték el, és a király a műalkotás avatására utazott feleségével a városba, amely az anglikán egyház második legfontosabb székhelye Canterbury után. A szerdai ceremónia előtt az uralkodó Kamilla kíséretében gyalogosan végigjárta a környező utcákat, hogy személyesen üdvözölje az összegyűlt többezres tömeget, amikor a tömegből egy férfi több tojást hajított rájuk. A helyszíni felvételek szerint a tojások egyiküket sem találták el, és a király különösebb ijedelem nélkül, láthatólag tréfálkozva nyugtázta az incidenst, amely az ősi városkapu, a Micklegate Bar közelében történt. Több évszázados hagyomány, hogy a Yorkba látogató uralkodók ezen a kapun át lépnek be a városba.

Elfogták az elkövetőt

A rendőrök a tojásokkal dobálózó férfit néhány másodperc alatt legyűrték, őrizetbe vették és elvitték a helyszínről. Kilétéről és indítékairól egyelőre nem hangzott el hivatalos tájékoztatás. Hasonló esetek rendkívül ritkák a brit uralkodócsalád történetében, bár volt példa ennél sokkal veszélyesebb incidensekre is. Több mint négy évtizede, 1981 júniusában egy fiatal férfi II. Erzsébet királynő hivatalos születésnapjának nyilvános ceremóniáján a tömegből hat lövést adott le az ünnepség helyszínére lóháton érkező uralkodóra, de a fegyverben vaktöltények voltak. A Marcus Sarjeant nevű lövöldözőt annak idején öt évi börtönre ítélték, de három év letöltése után szabadon engedték.

Két tortaszeletet nyomtak korábban az uralkodó szobrának arcába /Fotó: Just Stop Oil Twitter

Korábban az uralkodó viaszbábúját is megrongálták

Az elmúlt időszakban egyre gyakoribbak az ilyen incidensek. A Metropol is beszámolt róla, hogy mi történt III. Károly és Kamilla viaszbábújával. Két „Just Stop Oil” feliratú pólós klímaaktivista rongálta meg tortákkal a uralkodó viaszbábúját a Madam Tussaud panoptikumában.

A tojásdobálós incidensről egy videót is közölt a Daily Star amelyet itt tudtok megtekinteni:





Ezeket olvastad már?
Alulról fotózták a TV2 sztárjának popsiját, már nem is lehetne ennél kerekebb

Alulról fotózták a TV2 sztárjának popsiját, már nem is lehetne ennél kerekebb

Nagyon gömbölyödik: Kulcsár Edinának már hatalmas a pocakja

Nagyon gömbölyödik: Kulcsár Edinának már hatalmas a pocakja

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

Meglepő titkokat árult el a Házasság első látásra egyik szereplője

Meglepő titkokat árult el a Házasság első látásra egyik szereplője

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás