Ikonikus ruhadarabokat készített el a magyar sztárok varrónője – Videó!





Gyönyörű hírességek csodálatos ruhákban; ezt látják a televíziók képernyői előtt a nézők, amikor egy-egy sikerműsorban színpadra áll egy sztár. A teljesítmény vitathatatlanul az ő érdemük, a rajtuk látható kreációk azonban a divattervező és az elképzelt darabot elkészítő varrónő érdemei. Ónodi Dorottya varrónővel beszélgettünk.



Megosztás
Szerző: e.j.
Létrehozva: 2022.08.30.
sztárok

Harmincnyolc éve a varrás a szenvedélye Ónodi Dorottyának. A varrónő számos magyar sztár fellépőruháját készítette el az évek során, többek között Tóth Gabi, Tóth Vera, Pásztor Anna, Wolf Kati és a Király testvérek is az ügyfelei közé tartoznak. A varrás nem a munkája, sokkal inkább a hivatása; mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy bár a Metropol munkatársa éppen a szabadsága alatt beszélgetett vele, ám ekkor is épp mesebeli kreációkat készített.

Közvetlen sztárok

Ónodi Dorottya Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

Jóllehet, sokan azt gondolhatják, hogy az ismert emberek úgy viselkednek, mint a filmekben a világsztárok, de ez koránt sincs így: Dorottya beszámolója szerint a hírességek is ugyanolyanok, mint bárki más, a ruhapróbák pedig jó hangulatban, baráti módon zajlanak. Tóth Gabi Jöjj még című slágerének klipjéhez Dorottya varrta az ikonikus kapucnis, mély dekoltázsú ruhát.

Tóth Vera és a húga, Gabi többször is jártak nálam a szalonban a fellépőruháik méretre igazítása miatt. Mindketten nagyon közvetlenek és kedvesek voltak. Nincsenek sztárallűrjeik, rendkívül jó viszony alakult ki közöttünk. Olyannyira, hogy néhány hónappal ezelőtt Vera a függönyét is nálam varratta meg. Két igazán kedves embert ismertem meg a személyükben – árulta el a Metropolnak Ónodi Dorottya.

Legendás ruhadarabok

Dorottya számos más különleges öltözéket készített el, amelyek a tévénézők számára ismerősek lehetnek. A Dal című műsorban 2012-ben Király Viktor és Király Linda ruháit is ő varrta meg, ahogy Pásztor Anna ikonikus ruháját is, amit az X-Faktor vendégfellépőjeként viselt 2011-ben.

Mózes Dóra divattervezővel húsz éve dolgozom együtt, az ő kreációi egyszerre jelentenek kihívást és örömteli munkát. Elég régóta működünk együtt ahhoz, hogy meglegyen közöttünk a szakmai kémia, és ha esetleg valamiben nem értünk egyet, mindig megtaláljuk az arany középutat. Pásztor Anna ruhája az egyik legnagyobb kihívás volt a pályám során. Egyenként varrtam fel a ruhára a különböző madártollakat, ami nyolc-kilencórás munkafolyamat. Amikor a televízió képernyője előtt ülve láttam, hogy Anna milyen vehemenciával lép fel a színpadon, aggódtam, hogy nehogy élő adásban kezdjen el „vedleni”, de szerencsére elég tartósnak bizonyult a varrás – idézi fel az emlékeket Dorottya, aki minden legendás kreációját fénykép vagy videó formájában őrzi.

Fotó: RTL Sajtóklub

– Megtiszteltetés, amikor részt vehetek egy ilyen megkeresésben. Legyen szó egy fellépésről, egy menyasszony élete legfontosabb napjáról, az esküvőről, esetleg versenyen induló, ritmikus sportgimnasztikázó gyermekről, mindig öröm számomra, amikor látom, hogy a munkámmal hozzájárulhattam ahhoz, hogy egy fontos eseményt szebbé tegyek.

Változó divat

A divathoz kevéssé értők is tapasztalhatják, hogy a trendek időről időre visszaköszönnek az évek múlásával. Dorottya szerencsés, hiszen rengeteg magánmegkeresése is van az ismert emberek ruháinak megvarrásán kívül, ennek következtében pedig szakemberként láthatja, hogyan változik – illetve ismétlődik – egy-egy stílus.

Idővel minden visszatér. Jelenleg is vannak olyan munkáim, amiket én hordtam lánykoromban, és most fiatal lányok kérik ugyanazt a fazont. A trapéznadrág, a bővebb fazonú holmik ugyanúgy divatosak, mint az élénkebb, rikítóbb színek, illetve a feltűnő minták – fogalmazott a varrónő.

Szenvedélye a varrás

Dorottya közel négy évtizede foglalkozik varrással, és bár sokan azt gondolják, csakis a divattervezőké egy jól sikerült ruhadarab általi érdem, ez koránt sincs így. Szakemberként pontosan tudja, milyen anyagú ruhából mit lehet kihozni, mindenkinek az alkatához és adottságaihoz mérten. Tapasztalatának köszönhetően láthattuk számos ismert magyar sztárunkat ragyogni különböző műsorokban.

– Harmincnyolc éve dolgozom ebben a szakmában. Azért választottam ezt a hivatást, mert szerettem volna saját magamnak elkészíteni olyan ruhákat, amik tetszettek. Női szabóként végeztem, az évek során sok divattervezővel dolgoztam együtt. Mózes Dóra által kaptam meg számos csodálatos feladatot, filmforgatáshoz is varrtam jelmezeket, illetve egyéb kiegészítőket – árulta el Ónodi Dorottya.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás