Leslie Mandoki: Pótolhatatlan veszteség a pályatársak elvesztése – Interjú!

Mesebeli helyen, Tutzingban él és alkot immár évtizedek óta a magyar származású Leslie Mandoki. A világsztár a Metropolnak nyilatkozott.Megosztás
Szerző: E.J.
Létrehozva: 2022.07.25.
veszteség

Tutzingban, bajorországi stúdiójában fogadta a Metropol munkatársait Leslie Mandoki. A világhírű magyar művész évtizedek óta Németországban él, de magyar gyökereitől sosem fog elszakadni. Ezt hűen példázza, hogy rendszeresen ad koncertet Magyarországon, legközelebb épp idén augusztusban.

Leslie Mandoki augusztusban Magyarországon fog fellépni Fotó: Isa Foltin

Budapestre jön

„Talán a legfontosabb, amit megoszthatok, hogy nagyon örülünk annak a Mandoki Soulmates tagjaival együtt, hogy augusztus 19-én a jubileumi koncertünket ott tarthatjuk, ahol az együttes gondolata megszületett harminc évvel ezelőtt: Budapesten. A nemzeti ünnep előestéjén, fent a budai várban, a Szentháromság téren, a Mátyás-templom mellett fogunk muzsikálni este hét órától” – árulta el a Metropolnak Leslie Mandoki.

Mandoki igazi sztárparádét ígér, a világ legjobb zenészeivel jön Budapestre, fergeteges hangulatot hozva magával.

Festői szépségű helyen él a világsztár Fotó: Bauer

Barátokat veszített el

A koronavírus miatt rengeteg kiváló művészt elveszítettünk az utóbbi két évben, hiányuk a mai napig fájó. De nemcsak a közönség, a pályatársak és barátok is nehezen viselik a gyászt, beleértve az énekest is.

„Szörnyű csapás, hogy a világjárvány alatt ennyi művészt elveszítettünk. Pótolhatatlan veszteségként élem meg a hiányukat... Ők most már Jimmy Hendrixszel játszanak. Sok pályatársamnak pedig elveszett az energiája ez idő alatt; ha itt is vannak velünk, már nem igazán vannak jelen. Ez egy fájdalmas tény, főleg, hogy a háború borzasztó kumulációja a szörnyűségeknek. Emiatt nagyon fáj a szívem.”

Leslie Mandoki számára pótolhatatlan űrt hagynak maguk után az elveszített pályatársai Fotó: Mandoki

Folytatni kell az alkotást

Leslie Mandoki fájdalmas időszakot élt át az elveszített kollégák miatt. Hiányukat pótolhatatlan veszteségként éli meg, de tudja, hogy a közönség és saját maga miatt is folytatnia kell az alkotást; nem hagyhatja cserben a rajongókat.

„Tulajdonképpen ez egy inspiráció arra, hogy olyan dalokat írjunk, amelyek maradandóak. Mert ők most már mindannyian Hendrixszel zenélnek, és tudjuk, hogy az élet csak egy meghatározott időben ad számunkra lehetőséget az alkotásra. Az eltávozott kollégák helyett is itt kell lennünk és kint kell állnunk a gáton” – fogalmazott elérzékenyülten a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett művész.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás