RETRO RÁDIÓ

Boldogító igen! Szentendrén lesz Hosszú Katinka esküvője - Fotó!





A bajnoknő és Máté augusztusban mondja ki a boldogító igent, a Bors tudta meg, hogy hol fogják tartani az esküvőt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.06.14.
kulisszatitkok

Két fontos eseményre készül Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő előbb újra itthon versenyez a vizes világbajnokságon, majd a vébé után, még a nyáron bekötik a fejét, feleségül megy szerelméhez. Katinka édesapja részleteket árult el a nagy napról a Borsnak.

Fotó: Bors

Izgalom

Május óta nem titkolják, a januári eljegyzés után augusztusban jöhet Hosszú Katinka és Gelencsér Máté esküvője. Az úszóbajnok és vőlegénye egyaránt második, s reményei szerint immár az utolsó esküvőjére készül. Ki lehet mondani, izgalmas nyár áll az Iron Lady előtt.

Napokon belül kezdődik a vébé

Hosszú Katinka előbb hazai közönség előtt próbálja megszerezni következő érmét, amely közelebb viszi álmához, a száz világversenyen nyert medáliához. Jelenleg 96 nemzetközi medálnál tart, egyéniben pedig három számban indul a Duna Arénában. Ha sikerülne felkapaszkodnia a győzelmi dobogó valamelyik fokára, akkor még nagyobb örömmel készülhetne a lagzira. De nem csak Katinkáék számára lesz „megterhelő” a következő néhány hét, az örömapának, a korábbi válogatott kosárlabdázó Hosszú Istvánnak sem lesz egyszerű a dolga. Izgulhat a lányáért az uszodában és természetesen a menyegzőn is.

„Azért álmatlan éjsza­káim nem lesznek” – kezdte a Borsnak Katinka édesapja, aki június 25-én, a 400 vegyes döntőjének napján szeretné vörösre tapsolni a tenyerét, és azt sem bánná, ha berekedne. –„Nagyon szorítok Katinkának” – folytatta Hosszú István. – „Kívánom neki, hogy valósuljon meg az álma, összejöjjön a száz érme és legyen nagyon-nagyon boldog a házasságában.”

Hosszú István nagyon izgul a vébé és az esküvő miatt is Fotó: Bors

Lakodalom otthon

Hosszú István elmondta, egyelőre nincs feladata a nagy nap szervezésében.

„Annyi biztos, hogy a gyerekek, illetve az esküvő szervezői levették a vállamról a terhet, de ezzel együtt szorítok, hogy minden klappoljon. A lagzira most nem kell több száz adag halászlét megfőznöm, pedig készültem rá” – mondta az apuka, aki elárulta, hogy az esemény a fiatalok jelenlegi lakóhelyén, Szentendrén lesz.

„A lakodalomban én is „csak” egy vendég leszek a sok között, igaz, a legizgatottabb. El is határoztam, hogy a nagy esemény után néhány barátomat meghívom Bajára és kifőzöm magamból a »bánatomat« egy jó bográcsban készülő, igazi bajai halászlével, mert elrabolták tőlem a lányomat.”

Jöhet a baba is

Hosszú Katinka nem tagadja, egyre többet gondol a családalapításra is. Korábban csak az úszás érdekelte, mostanra azonban foglalkoztatja az úszás utáni élet is. Szeretne a jövőben a gyermekekkel foglalkozni, valamint a pszichológia területén is helyt akar állni.

„Azt tudom, hogy a 2024-es párizsi olimpia nekem már messze van, nem valószínű, hogy belefér, mert a vőlegényemmel gyereket tervezünk. Persze ez alakul, ahogy alakul, de szerintem a következő olimpián már nem leszek ott” – mondta a Forbes magazinnak adott interjújában Katinka.

Hosszú Katinka 100. érmét szerezheti meg az úszó vébén Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Czinege Melinda

Örülne az éremnek

Hosszú Katinka öt évvel ezelőtt 2 aranyérmet nyert a budapesti vizes vébén. Idén 400 és 200 vegyesen, valamint 200 pillangón próbálkozhat. Elmondta, már egy éremnek is nagyon örülne, de elsődleges célja, hogy bejusson a döntőkbe.

Mozi és étterem

Hosszú Katinkának és vőlegényének egyre több, nem feltétlenül az úszáshoz köthető „közös gyermeke” van. Együtt álmodták meg a Katinka című dokumentumfilmet, a napokban pedig éttermet nyitottak együtt Budapesten.

 





Ezeket olvastad már?
Életveszélyes mutatványt hajtott végre a jóképű magyar színész

Életveszélyes mutatványt hajtott végre a jóképű magyar színész

„Éjszaka kihagy a légzésem” – gépre kötve tud csak aludni az Exatlon sztárja

„Éjszaka kihagy a légzésem” – gépre kötve tud csak aludni az Exatlon sztárja

A TV2 sztárja a fiával tölti a húsvétot

A TV2 sztárja a fiával tölti a húsvétot

„Nagyon-nagyon sokan írnak rám” – Peter Srámek körül zsonganak nők, mióta lefogyott

„Nagyon-nagyon sokan írnak rám” – Peter Srámek körül zsonganak nők, mióta lefogyott

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás